МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 

Лятното училище за деца на служители на „Аурубис България“, което тази година бе организирано под формата на дистанционна игра-приключение, с разнообразни седмични предизвикателства, в продължение на пет седмици, завърши. Училището  се проведе под мотото "Моето семейство - моят отбор!", тъй като в интересните времена, в които живеем, е по-важно от всякога да бъдем единни и да намираме в близките си сили и увереност, че заедно можем да се справим не само с предизвикателствата на играта, но и с всички ежедневни предизвикателства на живота..

 Тази година в Лятното училище участваха 40 деца и техните семейства. В изпълнението на дейностите в помощ на децата се включиха не само майките и татковците, но и бабите и дядовците, та дори и лелите и вуйчовците, които всяка седмица изпращаха приключенски снимки и видеа.

 Участниците бяха провокирани да прекарат интересни моменти заедно, пътувайки във време пространството и преоткривайки красивите места в района на Средногорието и хилядолетната им история, както и традициите от нашето близко минало.

 Бяха включени предизвикателства, които имаха за цел да изпитат волята, да подтикнат физическа активност и да изграждат и поддържат здравословни навици у участниците. Не по-малко важни бяха предизвикателствата, свързани с грижата за природата и опазването на околната среда.

 Паралелно с тези активности, най-ученолюбивите участници в Лятното училище участваха и в онлайн часове по български език и литература, английски език и математика. За по-малките бе организиран кръжок по четене. Всяка седмица участниците можеха да присъстват и на различни тематични онлайн семинари и работилници. Последният от тях имаше за цел да им покаже как биха могли да изработят свое собствено видео със снимките от различните изпълнени предизвикателства. Със своите видеа децата участваха във финалната надпревара за голямата награда. 

 На 16 август се проведе заключителното събитие на Лятното училище, което отново се случи онлайн. По време на него участниците бяха поздравени от Илияна Серафимова и останалите преподаватели от образователен център „Милетия“, които за поредна година застанаха до компанията и реализираха Лятното училище за деца на служителите на „Аурубис България“. Те разкриха, кои са участниците, събрали най-много точки от изпълнените предизвикателства и кои са първенците в конкурса за най-ефектно видео.

 Големите победители са отборът на Дейвид Личев, син на колегата Ивайло Станчев от Поддръжка и отборът на Михаил Николаев, син на колегата Николай Масларски от Рафинерия. Двете фамилии спечелиха ваучери за семейни СПА уикенди на място по свой избор. Всички участници, попаднали в Топ 15, ще получат екшън камери, за да продължат да заснемат хубавите семейни моменти и занапред.

 Подаръци са осигурени и за всички останали деца, включили се в надпреварата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930