МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 560 ветерани от Средногорието получиха пакети с хранителни продукти и финансова подкрепа

 

 В седмицата, в която празнуват българските миньори, „Елаците-Мед“ проведе поредната си доброволческа инициатива, насочена към своите бивши служители. Ръководствата на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ доказаха своето уважение и признателност към хората, допринесли със своя труд за растежа и утвърждаването на дружеството през годините.

 Екип на компанията раздаде подаръци на 560 пенсионери от всички общини на Средногорието. Пакетите бяха доставени до дома на всеки един от тях заради ограниченията, свързани с Covid-19. 

 Хората с вълнение изразиха своята благодарност към компанията. „По-голямата част от трудовия ми стаж мина в „Елаците-Мед“- бях механик в Главен корпус, зам.-началник „Водно и хвостово стопанство“, пенсионирах се като диспечер. Благодарен съм на ръководството на дружеството, че не са ни пропуснали, и за всеки голям празник, и за Деня на миньора, получаваме подкрепа.“ – сподели 71-годишният бивш машинен инженер Христо Геров от гр. Златица.  - „Желая на всички колеги-миньори и на техните семейства много успехи и здраве, много години да посрещат миньорския празник и дните след него с радост и удовлетворение“ – заяви той.

 С пожелания за здраве към колегите се присъединиха и членовете на семейства Самарджиеви от Златица. Виолета и Христо Самарджиеви споделиха, че трудовият им стаж на рудник „Елаците“ е започнал през далечната 1976 г. и е продължил 41 години. Те си спомниха за прекрасните колеги, с които са работили, за ръководителите – тогава и сега, и горещо благодариха за уважението, което днешното ръководство на компанията проявява към пенсионерите. - „Няма други такива, за всеки празник ни помагат. И по време на извънредното положение – за Великден, получихме помощ.“ – заявиха Георги Самарджиев и Йорданка Самарджиева.

 Бившите служители на компанията споделиха, че са щастливи, че са пенсионери на „Елаците-Мед“, защото се чувстват оценени и трудът им, който са положили в миналото, се уважава и сега. Те от сърце пожелаха на настоящите служители и на ръководството на компанията здраве, изпълнение на плановете и много успехи.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930