МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 

Църквата „Свето Успение Богородична“ в Копривщица отбеляза храмовия си празник на 15 август. Множество копривщенци и гости на града бяха миросани за здраве, а бащата и синът – отец Богомил и отец Георги Читалови изнесоха тържествена молебен за здраве и благоденствие  на копривщенци и скъпото ни Отечество и извършиха водосвет.

 Веселин Станев – офицер от запаса и председател на дружество „Димо Георгиев и ТСВ“ – гр. Пловдив, прочете поздравителен адрес от бригаден генерал Явор Матеев. След богослужението двамата отци благословиха житото, хляба и обредния курбан. Членове на църковното настоятелство и миряни – Ани Стоичкова, д-р Екатерина Ослекова, Весела Палавеева, Лучка Чотова  и Нели Мрънкова, се включиха в почистването, изплетоха венци в църквата за патронния ден на храма.

 И тази година, въпреки обстановката, причинена от коронавируса, мнозина се включиха в приготвянето на десет казана жертвена гозба – Елена Чумпова, Лала Башулкова, Невена Васева, Дидка Пенчева, Диана Новакова, Ганка и Златка Дюлгерови, Ганка Самодивекова, Милка Разложкова, Магдалена Ангелова от София. Димитър Геов, Христо Дюлгеров, Атанас Боев, Генчо Дойчев и Донко Мрънков обработиха месото на обредните животни.

 За тържествата на Голяма Богородица средства бяха дарени от Община Копривщица, мандра „Дядо Либен“ и граждани. Те ще бъде предоставени за ремонт на параклиса „Архангел Михаил“ в стария гробищен парк на Копривщица.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930