МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 

През миналата седмица служители от Общинско звено „БКС“ – Пирдоп работиха по почистване двора на Дома за хора със сетивни нарушения в града. В продължение на няколко дни в дейността участваха почти всички служители от предприятието, снабдени с необходимата техника. Задачата е била изпълнена по разпореждане на кмета на общината Ангел Геров, за да се подобри средата, която обитават и се отморяват настанените в социалното заведение. Повече от двадесет години в дворното пространство на построения от семейството на пирдопчанина Алипия Влайков през 30-те години на ХХ в. дом за възрастни хора, не е било почиствано.

 Отстранени са били саморасли паразитни храсти, треви, сухи клони от дърветата и натрупаната с годините стара шума, съобщиха участвали в почистването. Първоначалните оценки на служителите от „БКС“ – Пирдоп са били, че за извозване на отпадъците, ще трябва да се направят около 50 курса на автомобила. Благодарение на наличната общинска техника, главно на машината за раздробяване на клони, значително е бил намален обемът на подлежащите за отстраняване сухи дървета и храсти. Това е позволило само с няколко извозвания работата да бъде завършена. Работниците на предприятието са почиствали пространството около Дома в понеделник и вторник – 24 и 25 август.    

 На 26 август, по инициатива на ръководството на СУ „Саво Савов“, специалистите са отстранили две стари и опасни дървета в двора учебното заведение, които са отсечени, за да не създават опасност от инциденти за учениците. Общинските работници се справили бързо с тях, след което разчистили околното пространство от клоните. И училищният двор от източната страна светнал, изразиха задоволството си педагози. Така мястото станало по-безопасно и за децата, и за преминаващите по тротоара гражданите.

 След изпълнението на тази задача, служителите от звено „БКС“ продължили работата си в двора на Дома за хора със сетивни нарушения. В петък – 28 август, работата там била напълно завършена. Дворът е подреден, а събраната и надробена дървесна маса е извозена на строителното сметище а компостиране. От общината са подготвени необходимите материали и за възстановяване на пейките в двора на социалното заведение, което ще бъде направено в близко време. Сега мястото за отдих на домуващите е приветливо и  гарантира уюта и спокойствието, от които те имат нужда в дните си.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930