МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Приключи лятната стажантска програма в „Елаците-Мед“ АД.  В нея се включиха студенти от технически и икономически специалности, които имаха възможност да работят в отдели и структурни звена на дружеството през летните месеци и да получат информация и опит, които ще им бъдат от полза в бъдеща професионална реализация.

В осмата поредна година от програмата на дружеството участваха 19 студенти от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”, Технически университет, Университет за национално и световно стопанство, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Благоевград,Химико-технологичен и металургичен университет, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Университет по библиотекознание и информационни технологии и от Университета в Лийдс, Великобритания.

 

Част от стажантите придобиваха опит в някои от основните производствени цехове. В Обогатителен комплекс - в „Мелнично-флотационен” и „Водно и хвостово стопанство“, в Рудодобивен комплекс – в цех „Рудник“ – участъци „Пробивно-взривни работи“ и „Добивен“, цех „Корпус едро трошене“ и отдел „Геоложки”.

Други се обучаваха в „Химическа лаборатория“, Дирекция „Търговия“, отдел „Доставки“ – ОК,  Дирекция „Човешки ресурси”, отдел „Подбор на персонала /  обучения и квалификация”, Дирекция „Административни и социални дейности“, отдел „Административен“, Дирекция „Информационни и комуникационни технологии“, както и в комплекс „20-ти април“, гр. Копривщица.

На 3 октомври стажантите и техните наставници от компанията участваха в закриването на програмата в предприятието. Директор „Човешки ресурси“ на „Елаците-Мед“ инж. Симона Събкова представи резултатите от проведените летни стажове. В най-голямата дирекция на предприятието – „Производство“, обучение в реална работна среда са имали десет стажанти. През осемте поредни летни кампании досега в „Елаците-Мед“ са стажували 220 млади специалисти, каза инж. Събкова, като 41 от тях вече са част от колектива на „Елаците-Мед“. Само от последната стажантска програма четирима са получили предложения за работа в компанията и са назначени на работа с постоянни трудови договори. Те започват от редови длъжности, обясни инж. Симона Събкова, за да навлязат в професията и да се развиват като специалисти. Така ще могат да надграждат своето личностно и кариерно израстване в дружеството.

Стажанската програма постига целите и задачите, които са заложени в нея от ръководството на предприятието, заяви инж. Събкова и отправи благодарности към младите хора за вложените от тях труд и знания през летните месеци, и към наставниците, за предаването на своя опит и помогнали за доброто представяне на своите възпитаници в една от най-успешните рудодобивни компании в страната.

Отговорникът за провеждането на стажантската програма Марияна Вътева изрази впечатленията на менторите за уменията на студентите, показани при съвместната им работа. Всички млади хора са проявили отговорност в организацията на работата и добри умения и нагласи за изпълняваните дейности. Те са задълбочили знанията си в своите специалности, както и са усъвършенствали способността си за справяне със задачите в екип. Стажантите изразиха своите желания да им се възлагат повече отговорности. В анкетните си карти младежите са поставили отлични оценки на своите ръководители за тяхното тактично и внимателно отношение, споделените знания и опит, своевременното предоставяне на информация, необходима за изпълнението на възложените им задачи, за напътствията и подкрепата по време на летния стаж.

Впечатления от съвместната работа през летните месеци със студентите-стажанти изразиха административният директор на „Елаците-Мед“ инж. София Торолова, Даниела Горанова, Стефани Боянова и други наставници, присъстващи на церемонията по закриването на програмата. Инж. Симона Събкова връчи на стажантите сертификати за преминатото обучение и фирмени подаръци. Срещата приключи с традиционната снимка пред фирмения знак на „Елаците-Мед“ и коктейл.     

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031