МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

Приключи лятната стажантска програма в „Елаците-Мед“ АД.  В нея се включиха студенти от технически и икономически специалности, които имаха възможност да работят в отдели и структурни звена на дружеството през летните месеци и да получат информация и опит, които ще им бъдат от полза в бъдеща професионална реализация.

В осмата поредна година от програмата на дружеството участваха 19 студенти от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”, Технически университет, Университет за национално и световно стопанство, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Благоевград,Химико-технологичен и металургичен университет, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Университет по библиотекознание и информационни технологии и от Университета в Лийдс, Великобритания.

 

Част от стажантите придобиваха опит в някои от основните производствени цехове. В Обогатителен комплекс - в „Мелнично-флотационен” и „Водно и хвостово стопанство“, в Рудодобивен комплекс – в цех „Рудник“ – участъци „Пробивно-взривни работи“ и „Добивен“, цех „Корпус едро трошене“ и отдел „Геоложки”.

Други се обучаваха в „Химическа лаборатория“, Дирекция „Търговия“, отдел „Доставки“ – ОК,  Дирекция „Човешки ресурси”, отдел „Подбор на персонала /  обучения и квалификация”, Дирекция „Административни и социални дейности“, отдел „Административен“, Дирекция „Информационни и комуникационни технологии“, както и в комплекс „20-ти април“, гр. Копривщица.

На 3 октомври стажантите и техните наставници от компанията участваха в закриването на програмата в предприятието. Директор „Човешки ресурси“ на „Елаците-Мед“ инж. Симона Събкова представи резултатите от проведените летни стажове. В най-голямата дирекция на предприятието – „Производство“, обучение в реална работна среда са имали десет стажанти. През осемте поредни летни кампании досега в „Елаците-Мед“ са стажували 220 млади специалисти, каза инж. Събкова, като 41 от тях вече са част от колектива на „Елаците-Мед“. Само от последната стажантска програма четирима са получили предложения за работа в компанията и са назначени на работа с постоянни трудови договори. Те започват от редови длъжности, обясни инж. Симона Събкова, за да навлязат в професията и да се развиват като специалисти. Така ще могат да надграждат своето личностно и кариерно израстване в дружеството.

Стажанската програма постига целите и задачите, които са заложени в нея от ръководството на предприятието, заяви инж. Събкова и отправи благодарности към младите хора за вложените от тях труд и знания през летните месеци, и към наставниците, за предаването на своя опит и помогнали за доброто представяне на своите възпитаници в една от най-успешните рудодобивни компании в страната.

Отговорникът за провеждането на стажантската програма Марияна Вътева изрази впечатленията на менторите за уменията на студентите, показани при съвместната им работа. Всички млади хора са проявили отговорност в организацията на работата и добри умения и нагласи за изпълняваните дейности. Те са задълбочили знанията си в своите специалности, както и са усъвършенствали способността си за справяне със задачите в екип. Стажантите изразиха своите желания да им се възлагат повече отговорности. В анкетните си карти младежите са поставили отлични оценки на своите ръководители за тяхното тактично и внимателно отношение, споделените знания и опит, своевременното предоставяне на информация, необходима за изпълнението на възложените им задачи, за напътствията и подкрепата по време на летния стаж.

Впечатления от съвместната работа през летните месеци със студентите-стажанти изразиха административният директор на „Елаците-Мед“ инж. София Торолова, Даниела Горанова, Стефани Боянова и други наставници, присъстващи на церемонията по закриването на програмата. Инж. Симона Събкова връчи на стажантите сертификати за преминатото обучение и фирмени подаръци. Срещата приключи с традиционната снимка пред фирмения знак на „Елаците-Мед“ и коктейл.     

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930