МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Тази седмица във Варна и в курортния комплекс Албена се проведе 13-та годишна среща на местните власти (НСОРБ). По традиция, най-големият форум на Сдружението събира всяка година над 800 души от общините, централната власт, бизнеса и чуждестранни гости. Срещата предлага възможности за срещи с ключови министри и техните екипи по актуални теми на общинските финанси, управлението на територията, интеграцията на образователната и социалната системи, опазване на обществения ред, защита на населението при кризи и електронното управление, за създаване на нови и разширяване на съществуващи контакти с колеги и партньори. Средногорието също участва в срещата на местните власти и в нея взеха участие кметовете, председателите на общинските съвети и секретари на общини от Пирдоп, Златица, Копривщица и Мирково.

 

Годишната проява на Националното сдружение на общините в Република България се проведе в  рамките на два дни по предварително изготвена програма. Най-голямото общинско събитие тази година предостави още през първия ден възможност за обсъждане на добри практики и провеждане на патньорски форуми. Форумът, посветен на икономическата активност на общините, постави акцент върху възможностите на местните власти за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура и източници за финансирането й. Обсъжданията се фокусираха върху необходимостта общините да стана равностойни патньори на бизнеса и за държавна подкрепа за развитие на индустриалния сектор в регионите, начините за привличане на високотехнологични производства и световно утвърдени индустиални производители.

Голямата тема за работната ръка засяга демографските проблеми и качеството на образованието.  НСОРБ представи своя проект за създаване на модели за оптимални административни структури на общините, които са предпоставка за модерно управление иобезпечаване с кадри. Като важна задача беше посочено преброяването на населението и предстоящите избори – европейски и местни.

Разговорите продължиха през втория ден с оживени дискусии между представителите на общините и министри, по много въпроси, насочени към развитието на населените места. През свободното време представителите на местната власт посетиха различни прекрасни обекти във Варна.

Организаторите бяха помислили за всичко. В края на втория работен ден на 13-та годишна среща на местните власти бяха връчени традиционните награди на НСОРБ.  В раздела „Общински дарител” на първо място сред трите отличени фирми беше „Аурубис България“ АД за дарение от 250 000 лева за подкрепа на инициативи за подобряването на образованието, развитието на културата и спорта в Община Златица. Предполага се, че 13-та национална среща на общините в България ще даде нов тласък  на тяхното развитие по места.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031