МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

На 10 октомври се проведе официалната церемония по връчването на отличия на общини, архитекти, инвеститори и строители на осмото издание на годишните награди за строителство. Събитието се е състояло в балната зала на хотел „Premier BW Airport Sofia“, съобщава на своята интернет страница инициаторът за проявата PR-агенция „ВИП Комюникейшън“, в партньорство със Съюза на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата. Международно жури е дало висока оценка за развитието на малки и големи общини в България, а сред заслужилите престижния строителен „Оскар“, както се нарича наградата, е Община Челопеч.

 

Почетният председател на журито Клифърт Лортлок е заявил по време на церемонията, че строителството в България е на европейско и световно ниво. Поздравителен адрес е връчил на организаторите председателят на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление при Парламента Искрен Веселинов.

На събитието бе популяризирана инициативата на PR-агенция „ВИП Комюникейшън“, подкрепена и от Ротари клуб – Самоков и ERP – България за подпомагане на социално слаби отличници да учат и работят в родината си. Водещи на церемонията са били журналистката Патриция Кирилова и носителят на приза „Златен глас на България“ Симеон Владов. Преди връчването на строителните „Оскар“-и, множеството присъстващи представители на общини, на бизнеса, инвеститори, политици и общественици, са имали възможността да се насладят на изкуството на българския Моцарт – цигуларят Георги Димитров, певицата Галиана Арсова и др.

В конкурсната категория „Малка община с принос в благоустройството“ за 2018 г. наградата е връчена на Община Челопеч и кмета инж. Алекси Кесяков. Специалната пластика той получи от зам.управителя на Софийска област Николай Борисов. Със статуетката за голяма община е удостоен Благоевград. А специалната награда за лидер в строителството и инфраструктурата – Казанлък. В категорията „Луксозно обществено строителство“ със златен „Оскар“ е удостоена зала „Арена Шумен“. Отличия са получили и още най-доброто архитектурно студио в страната, най-добрата строителна компания, инвеститори и строители на луксозно многофамилно жилище, за най-продаван луксозен жилищен проект и др.           

Снимки: „ВИП Комюникейшън“

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930