МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 10 октомври се проведе официалната церемония по връчването на отличия на общини, архитекти, инвеститори и строители на осмото издание на годишните награди за строителство. Събитието се е състояло в балната зала на хотел „Premier BW Airport Sofia“, съобщава на своята интернет страница инициаторът за проявата PR-агенция „ВИП Комюникейшън“, в партньорство със Съюза на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата. Международно жури е дало висока оценка за развитието на малки и големи общини в България, а сред заслужилите престижния строителен „Оскар“, както се нарича наградата, е Община Челопеч.

 

Почетният председател на журито Клифърт Лортлок е заявил по време на церемонията, че строителството в България е на европейско и световно ниво. Поздравителен адрес е връчил на организаторите председателят на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление при Парламента Искрен Веселинов.

На събитието бе популяризирана инициативата на PR-агенция „ВИП Комюникейшън“, подкрепена и от Ротари клуб – Самоков и ERP – България за подпомагане на социално слаби отличници да учат и работят в родината си. Водещи на церемонията са били журналистката Патриция Кирилова и носителят на приза „Златен глас на България“ Симеон Владов. Преди връчването на строителните „Оскар“-и, множеството присъстващи представители на общини, на бизнеса, инвеститори, политици и общественици, са имали възможността да се насладят на изкуството на българския Моцарт – цигуларят Георги Димитров, певицата Галиана Арсова и др.

В конкурсната категория „Малка община с принос в благоустройството“ за 2018 г. наградата е връчена на Община Челопеч и кмета инж. Алекси Кесяков. Специалната пластика той получи от зам.управителя на Софийска област Николай Борисов. Със статуетката за голяма община е удостоен Благоевград. А специалната награда за лидер в строителството и инфраструктурата – Казанлък. В категорията „Луксозно обществено строителство“ със златен „Оскар“ е удостоена зала „Арена Шумен“. Отличия са получили и още най-доброто архитектурно студио в страната, най-добрата строителна компания, инвеститори и строители на луксозно многофамилно жилище, за най-продаван луксозен жилищен проект и др.           

Снимки: „ВИП Комюникейшън“

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930