МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 юни управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България. Тя се присъжда на управителя на „Геотехмин“ ООД „за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност“. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев по време на Петия годишен бал на работодателската организация. Събитието се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и на него присъстваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Марияна Николова, дванадесет министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София Йорданка Фандъкова. На церемонията по традиция бяха връчени наградите на компании, отличени за качество, иновации и растеж. Прочети още...
   |   

В неделя – 11 ноември, и Средногорието се включи в националните протести срещу високите цени на горивата, увеличаването на застраховките за автомобилите и данъците за тях. Инициативата и организацията на шествието с леки коли, с последвалото затваряне на Подбалканския път за 30 минути на източния край на гр. Пирдоп, бе дело на Станислав Велков, Теодор Върбанов и на техни приятели. Обявили за акцията в социалната мрежа и получили подкрепа от десетки притежатели на моторни превозни средства. Съгласували действията с органите на реда и местната власт, а като място за среща на протестиращите, бе избран районът на автогарата в града.

Към 16 часа след обед там бе пълно с автомобили и още повече хора. Имаше автомобилисти и техни спътници от почти всички селища в Средногорието – от най-отдалечените – Каменица, Петрич, Смолско, и от Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Антон, Чавдар и Челопеч.  

 

С ескорт от полицейски автомобили, шествието тръгна към една от бензиностанциите в западния край на Пирдоп, след което продължи по ул. “Стефан Стамболов” и спря на кръстовището й с ул. “Княз Момчил Пирдопски”. Постепенно колоната се увеличаваше и броят на участващите автомобили бе близо 150, увериха организаторите. Движението по Подбалканския път бе интензивно, трафикът бе повече от обичайния, тъй като по-рано през деня бе протестът на жителите на градовете Карлово и Сопот. Затварянето на пътя принуди водачите на тези автомобили да спрат за времето, докато средногорци освободят. Затова колоната от спрели транзитно преминаващи през района превозни средства бе повече от километър и достигаше до паметника на Христина Морфова.

Никой от пътниците и водачите на тези коли не изрази огорчението си от това, че са били принудени да спрат отново. Някои дори използваха времето, за да се подкрепят с кафе от близката бензиностанция. Организацията на акцията бе добра, пътните полицаи също стриктно си изпълниха задълженията. Плътно заети от автомобили бяха и двете улици – “Стефан Стамболов” и “Княз Момчил Пирдопски”, като колоната по първата достигаше чак до ул. “Цар Освободител”, а на втората – до площад “Скалата”.

“Всички сме за една кауза! – каза за в. “Регион” Станислав Велков. – Протестираме срещу високите цени на горивата, високите застраховки “Гражданска отговорност”, данъците. Нека господата управляващи да обяснят с минимална заплата от 510 лв. как ще се плаща застраховка “Гражданска отговорност” от 400 лв., и данък от 150 лв. С какво човек трябва да живее и да си купува лекарства, ако се разболее. За какво говорим? Лукс е да се живее в България! Това е истината! Едното спасение е Терминал 1 или Терминал 2! И догодина ще питаме – кой ще плаща данъците!” – изрази огорчението си г-н Велков от предвижданите увеличения на застраховките и високите цени на горивата.

По време на протеста се развяваха национални знамена и звучаха възрожденски песни. Участници в шествието заявиха, че се присъединяват към протеста на майките на деца с увреждания и ако не се дадат ясни знаци за промяна на положението, още в следващата неделя ще пренесат протеста си на жълтите павета в столицата.

След изтичане на обявения срок за затваряне на Подбалканския път, започна изтеглянето на превозните средства, което отне почти толкова време, колкото и самия протест.              

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2019
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930