МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

В неделя – 11 ноември, и Средногорието се включи в националните протести срещу високите цени на горивата, увеличаването на застраховките за автомобилите и данъците за тях. Инициативата и организацията на шествието с леки коли, с последвалото затваряне на Подбалканския път за 30 минути на източния край на гр. Пирдоп, бе дело на Станислав Велков, Теодор Върбанов и на техни приятели. Обявили за акцията в социалната мрежа и получили подкрепа от десетки притежатели на моторни превозни средства. Съгласували действията с органите на реда и местната власт, а като място за среща на протестиращите, бе избран районът на автогарата в града.

Към 16 часа след обед там бе пълно с автомобили и още повече хора. Имаше автомобилисти и техни спътници от почти всички селища в Средногорието – от най-отдалечените – Каменица, Петрич, Смолско, и от Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Антон, Чавдар и Челопеч.  

 

С ескорт от полицейски автомобили, шествието тръгна към една от бензиностанциите в западния край на Пирдоп, след което продължи по ул. “Стефан Стамболов” и спря на кръстовището й с ул. “Княз Момчил Пирдопски”. Постепенно колоната се увеличаваше и броят на участващите автомобили бе близо 150, увериха организаторите. Движението по Подбалканския път бе интензивно, трафикът бе повече от обичайния, тъй като по-рано през деня бе протестът на жителите на градовете Карлово и Сопот. Затварянето на пътя принуди водачите на тези автомобили да спрат за времето, докато средногорци освободят. Затова колоната от спрели транзитно преминаващи през района превозни средства бе повече от километър и достигаше до паметника на Христина Морфова.

Никой от пътниците и водачите на тези коли не изрази огорчението си от това, че са били принудени да спрат отново. Някои дори използваха времето, за да се подкрепят с кафе от близката бензиностанция. Организацията на акцията бе добра, пътните полицаи също стриктно си изпълниха задълженията. Плътно заети от автомобили бяха и двете улици – “Стефан Стамболов” и “Княз Момчил Пирдопски”, като колоната по първата достигаше чак до ул. “Цар Освободител”, а на втората – до площад “Скалата”.

“Всички сме за една кауза! – каза за в. “Регион” Станислав Велков. – Протестираме срещу високите цени на горивата, високите застраховки “Гражданска отговорност”, данъците. Нека господата управляващи да обяснят с минимална заплата от 510 лв. как ще се плаща застраховка “Гражданска отговорност” от 400 лв., и данък от 150 лв. С какво човек трябва да живее и да си купува лекарства, ако се разболее. За какво говорим? Лукс е да се живее в България! Това е истината! Едното спасение е Терминал 1 или Терминал 2! И догодина ще питаме – кой ще плаща данъците!” – изрази огорчението си г-н Велков от предвижданите увеличения на застраховките и високите цени на горивата.

По време на протеста се развяваха национални знамена и звучаха възрожденски песни. Участници в шествието заявиха, че се присъединяват към протеста на майките на деца с увреждания и ако не се дадат ясни знаци за промяна на положението, още в следващата неделя ще пренесат протеста си на жълтите павета в столицата.

След изтичане на обявения срок за затваряне на Подбалканския път, започна изтеглянето на превозните средства, което отне почти толкова време, колкото и самия протест.              

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031