МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Зарадва с подаръци незрящите в социалния дом в Пирдоп

 

В неделя – 16 декември, колективът на Дома за хора със сетивни нарушения в гр. Пирдоп посрещна скъпи и очаквани гости – представителите на Сдружение „Един процент промяна“. Контактът на ръководството на социалното заведение с фондацията бе осъществен чрез подкрепящия инициативите на сдружението Асен Найденов и Зоя Паприкова – Крутилин, с нейния хоспис „Милосърдие“.

Гостите – Евтим Евтимов, Весела Димитрова, Ина Симеонова, шестгодишната Магдалена Димитрова и техни приятели, членове на сдружението, бяха посрещнати от директора на Дома Ненка Калканджиева, работещи в него и една от домуващите, облечена в народна носия, която ги почерпи с питка и мед.

Сдружение „Един процент промяна“ е създадено преди три години и обединява млади хора и приятели за подкрепа на благотворителни каузи. В своята дейност месец декември те посвещават на възрастните хора. Помогнали са на социални заведения, най-вече от страната, тъй като членовете му смятат, че домуващите в тях имат по-голяма нужда от помощ и внимание, отколкото тези в столицата, каза за в. „Регион“ Евтим Евтимов. В съботния ден младежите и повече от 80 техни приятели бяха подготвили индивидуални подаръци за всеки от 30-те обгрижвани възрастни в дома в Пирдоп. Част от тях мило и сърдечно поздравиха гостите си при посещението им неделя.

Евтим Евтимов сподели още, че през месец декември вече са се срещнали и зарадвали с подаръци обитателите на седем социални заведения в Русе, София, Берковица и други градове в страната. През месец януари членовете на сдружението ще помогнат и с оборудване дома в Пирдоп, а в бъдеще ще идват при новите си приятели и по други поводи и празници.

 

Ина Симеонова от гостите, която във Фейсбук има своя платформа вече две години и чете разкази и текстове за хора, нямащи възможност да се докоснат до словото, прочете „на живо“ пред обитателите на дома разказа „Кащанка“ на Антон Павлович Чехов. Домакините веднага отговориха с изпълненията на няколко песни. Нели Добрева от дома, облечена като Дядо Коледа, рецитира своето стихотворение „Господарят на Света“, с което отправи благодарности към младите хора.

Г-жа Добрева специално отправи пожелания за весели и щастливи Коледни и Новогодишни празници към гъстите и членовете на екипа на социалното заведение, които отговорно и всеотдайно се грижат за домуващите. Тя изрази своята и на приятелите си от Дома благодарност за тяхното съпричастие към техните болки и проблеми и всекидневните грижи, които полагат безрезервно и всеотдайно към хората със сетивни нарушения. Накрая бяха изразени взаимни уверения за нови бъдещи срещи между младите хора от Сдружение „Един процент промяна“ и техните нови приятели от Пирдоп.     

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031