МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

От началото на учебната 2018 - 2019 г. в Аграрно техническа професионална гимназия гр. Златица, стартира втори випуск под формата на дуално обучение със специалност „Електрообзавеждане на производството“ с 10 ученика от района на Средногорието. В един от първите учебни дни Гергана Висариева, Ръководител „Технически обучения“ в „Аурубис България“, се срещна с учениците, за да им разкаже повече за предизвикателствата, които ги очакват през следващите години на тяхното обучение и практически занимания в компанията. Учениците получиха и специални подаръци от фирмата.

С въвеждането на дуалната форма на обучение „Аурубис България“ цели да инвестира и привлече все повече млади хора за техническите специалности, които са вече в списъка на т.н. защитените професии. Обучението дава възможност след завършване на 10 клас, учениците да провеждат практическите си занятия в „Аурубис България“ под ръководството на наставници.

 

На 12 декември, компанията посрещна за първи път бъдещите си работници, като организира специален „Ден на отворените врати“, в който те да се запознаят от близо с производствените мощности и да видят реалната работна среда в едно от най-големите предприятия в България.

Програмата на посещението започна с начален инструктаж по безопасност, след което младежите бяха запознати с най-важната информация за „Аурубис България“.Малко по-късно, те се срещнаха с по-големите си бъдещи колеги, от програмата за Практическо професионално обучение и заедно с тях, направиха първата обиколка в основните направления на компанията.

Учениците проявиха огромен интерес към новите технологии и задаваха въпроси, към служителите на „Аурубис България“, които им разказваха за сложните процеси при преработката на медни суровини и получаването на крайния продукт електролитна мед.

За обучението на учениците, компанията ще продължи да осигурява финансова подкрепа за закупуване на учебни материали и обновяване на базата в учебното заведение, допълнителни ученически стипендии, стимулиращи награди за отлично представилите се ученици и подпомагане в различни проекти.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031