МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

От началото на учебната 2018 - 2019 г. в Аграрно техническа професионална гимназия гр. Златица, стартира втори випуск под формата на дуално обучение със специалност „Електрообзавеждане на производството“ с 10 ученика от района на Средногорието. В един от първите учебни дни Гергана Висариева, Ръководител „Технически обучения“ в „Аурубис България“, се срещна с учениците, за да им разкаже повече за предизвикателствата, които ги очакват през следващите години на тяхното обучение и практически занимания в компанията. Учениците получиха и специални подаръци от фирмата.

С въвеждането на дуалната форма на обучение „Аурубис България“ цели да инвестира и привлече все повече млади хора за техническите специалности, които са вече в списъка на т.н. защитените професии. Обучението дава възможност след завършване на 10 клас, учениците да провеждат практическите си занятия в „Аурубис България“ под ръководството на наставници.

 

На 12 декември, компанията посрещна за първи път бъдещите си работници, като организира специален „Ден на отворените врати“, в който те да се запознаят от близо с производствените мощности и да видят реалната работна среда в едно от най-големите предприятия в България.

Програмата на посещението започна с начален инструктаж по безопасност, след което младежите бяха запознати с най-важната информация за „Аурубис България“.Малко по-късно, те се срещнаха с по-големите си бъдещи колеги, от програмата за Практическо професионално обучение и заедно с тях, направиха първата обиколка в основните направления на компанията.

Учениците проявиха огромен интерес към новите технологии и задаваха въпроси, към служителите на „Аурубис България“, които им разказваха за сложните процеси при преработката на медни суровини и получаването на крайния продукт електролитна мед.

За обучението на учениците, компанията ще продължи да осигурява финансова подкрепа за закупуване на учебни материали и обновяване на базата в учебното заведение, допълнителни ученически стипендии, стимулиращи награди за отлично представилите се ученици и подпомагане в различни проекти.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031