МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

С наздравици, народни хора, празнични фойерверки и илюминации, с продължило часове народно веселие, посрещнахме Новата 2019 година! Жителите на Средногорието си пожелаха в първите й минути след полунощ да донесе на всички здраве, мир, повече радости, благоденствие и успехи.

Малко преди на настъпи Новата година в Копривщица лумна традиционният огън, който местните хора наричат урбалка. На историческия площад „20 Април“ бяха излезли много граждани и гости. Община Копривщица бе осигурила на посрещащите Новата година безплатно вино, а  от уредбата звучеше българска народна музика. Точно в 12 часа с химна на Република България мощни фойерверки озариха нощното небе. Кметът на общината Генчо Герданов честити настъпването на 2019 година и пожела на всички здраве, благоденствие, мир и любов, доброто да е сред нас и да обичаме България. Около урбалката се люшнаха кръшни български хора.

Четвърт час след полунощ площад „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп постепенно започна да се изпълва с празнуващи. Гърмежите на мощни пиратки почти заглушаваха радостните поздравления между приятели и познати. Кметът на общината Ангел Геров приветства съгражданите си с настъпването на 2019 г., пожелавайки здраве, мир, разбирателство и новата година да бъде по-добра за пирдопчани, за българския народ и за всички хора по света. След което в нощното небе заискриха близо десет минути празничните илюминации. Мнозина от празнуващите на площада се заловиха на народното хоро, което поведе с българския трикольор г-н Геров. От ръководството на Туристическо дружество „Паскал“ бяха осигурили 20 л. червено вино и главният виночерпец – председателят на Управителния съвет Ваня Сараджова, раздаваше на всички пожелали по чашка от еликсира за здраве и просперитет в дните занапред.   

 

Почти по същото време и кметът на Община Златица инж. Магдалена Иванова поздрави златичани и гостите на града с настъпването на Новата година. Приятното и сравнително топлото за сезона време позволи на десетки жители на Златица да се съберат на площад „Македония“, за да се поздравят с началото на 2019 година. Жива музика, със солистка Велина Велкова, бе подхванала хороводни мелодии, които предизвикаха доста от участващите в тържеството да се наловят на дългото народно хоро. Присъстващи на празника в новогодишната нощ града изразиха задоволството си от впечатляващата заря с падащи като водопад искри, която бяха подготвили от общинското ръководство за народното веселие. И докато златичани продължиха да се забавляват и поздравяват с настъпването на Новата година, екипът ни пое към с. Челопеч.

Отминал бе повече от час от първия ден на 2019 година, а площадът в селото бе изпълнен с весели и празнуващи хора. Традиционният огромен огън, запален в самия му център, бе наобиколен от щастливи и радостни жители на общината. Кметът инж. Алекси Кесяков се поздравяваше с челопечани, а председателят на Общинския съвет инж. Николай Николов сподели, че зарята в Челопеч, както винаги на този ден, е била изключителна и дори по-продължителна и по-добра от националната в столицата.

Малко преди два часа след полунощ тръгваме обратно за Пирдоп. По пътя срещаме вече прибиращи се към домовете си семейства, а гърмежите на фойерверките в единични разноцветни ракети, макар и все по-рядко, продължаваха да осветяват нощното небе. В центъра на града от озвучителната уредба още се „леят“ хороводни мелодии, но играещите постепенно стават все по-малко. Топлината и уютът на дома все повече привлича пирдопчани.

И петричани се приветстваха и си пожелаваха много здраве, късмет и щастие през настоящата 2019 година в минутите, след като тя настъпи. Красива разноцветна заря за няколко минути озари небето над село Петрич. Няколко дни преди това беше и коледно-новогодишното тържество, организирано от читалището и пенсионерския клуб „Искра”.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031