МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

На първи октомври в малката на зала на читалище „Христо Смирненски“ – Златица, се състоя традиционният поетичен конкурс, четиринадесети по ред, посветен на Международния ден на поезията и музиката, на тема: Песента на Балкана. Лиричната вечер откри Нели Михайлова – председател на читалищното настоятелство, а Мария Овчарова запозна уважилите събитието с критериите за оценка на конкурсните стихотворения. Г-жа Михайлова сподели факти за последните успехи на читалището – нов проект за книги, който е спечелил екипът на библиотеката, и участието на самодейния театър „Мара Пенкова“ на сцената в гр. Лом. На фестивала самодеецът Георги Боянов печели Специалната награда на Съюза на народните читалища за ролята си на Вичо в постановката „Зех тъ, Радке, зех тъ“.

 

Гост на творческата вечер в гр. Златица беше Недялка Бързакова, която представи пред почитателите на изящната словесност своята първа стихосбирка „Една година Вяра, истина и обич“, посветена на дъщеря й Вяра и родния край.

В тазгодишното издание на конкурса взеха участие 19 автори. Журито, оценяващо творбите по зададените критерии, беше в състав: Златка Кънева – председател, и членове Недялка Бързакова (Нели) и Димитринка Крънева.

Преди да бъдат връчени наградите на най-добрите местни поети, Нели Бързакова представи пред публиката с част от поетичните си откровения, които пленяват с искреност, нежност, мелодичност и деликатност.

В първа възрастова група до 13 години победител в конкурса е Валерия Маркова, която се оказа и единствен участник. Във втората група, в която имаше най-много участници, победителите първото място журито отреди за Николета Додова. На второто бе класирана Мадлен Петрова, а на трето – Олимпия Юрукова. При поетите от 19 до 30-години първа награда спечели Ралица Николова, Виктория Крънева зае второ място, а Ангелина Андреева – трет..

В групата на ветераните Росица Чернева получи първа награда, Динка Божинова спечели втората, а инж. Полина Красимирова – Кесова – трета награда.

Специалната награда на Читалищното настоятелство Нели Михайлова връчи на Станислав Шутилов, който впечатли публиката с творбата си призив за опазване на Балкана и родната природа със своите дарове, за да живеем в хармония и щастие.

След връчване на наградите журито и участниците се събраха за обща снимка, а г-жа Михайлова изказа благодарност на комисията за оценяване и връчи на членовете му свежи цветя.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Ноември 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930