МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

В четвъртък – 3 октомври, партия „Съюз на демократичните сили“ – Пирдоп, стартира кампанията си за местните избори с обявяване на своите кандидати за кмет на общината, на кметство „Душанци и за общински съветници. За важността на изборите за местни органи на власт в Община Пирдоп през 2019 г. говори Димитър Иванов. Целта ни е да се внесе промяна в живота на хората от общината, каза той, и представи кандидата за кмет – Цветан Банков Михайлов. Той е достойна кандидатура и е във възраст, в която може още много да даде на обществото със своя опит, заяви г-н Иванов.

Като № 1 в листата за общински съветници, Димитър Иванов представи и кандидата за кмет на село Душанци – Пламен Теодоров (Янков), който е добре познат на душанчани и също притежава богат професионален и житейски опит. С наша помощ, заедно в екип, с помощта на общинските съветници от СДС те ще успеят да се справят с нелеката задача, заяви г-н Иванов и призова чрез присъстващите жителите на общината да гласуват с № 64 в интегралната бюлетина.

 

Обстойни изказвания на откриването на предизборната кампания направиха Цвятко Михайлов и Пламен Теодоров. Г-н Михайлов благодари за оказаното му доверие да бъде кандидат на партията за кмет на Община Пирдоп. И представи част от своя план за управление – подобряване на инфраструктурата, обезопасяване на уличната мрежа от опасните дървета и засаждане на нови. Той подчерта че партия СДС – Пирдоп е единствената, която е заложила в бъдещата си дейност да се възстанови градският транспорт, за да може от всички крайни квартали, хората да имат бърз достъп до центъра, МБАЛ и жп-гарата. На второ място е решаването на проблема с пътната връзка със столицата и обратно. От срещите си с избиратели, той посочи, че над 90 % от техните искания е този така нужен на гражданите транспорт да бъде правилно и добре организиран. И обеща, ако бъде избран за кмет, да се направи по-гъвкав и ефективен график за сметосъбирането, в който да има дежурни екипи на извършващите дейността през празничните и почивните дни. Г-н Михайлов заяви, че ще бъде отговорен към всички граждани и техните предложения, което ще гарантира участието на населението в управлението на общината. Той изрази увереността си в успеха на изборите на 27 октомври.

В допълнение на споделеното от него, кандидатът на партия СДС – Пирдоп за кмет на с. Дущанци Пламен Теодоров сподели, че нелека задача е задържането на младите хора в региона, които да намират признание и работа във водещите компании. Важно за членовете на партията е да се убедят избирателите, че развитието на общината зависи от тях и да ги убедят да гласуват с № 64 в бюлетината, от което ще дойде промяната.

За успеха на СДС – Пирдоп в изборния ден водосвет отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров, който благослови кандидатите за кметове и общински съветници, а за всички присъстващи на откриването на предизборните прояви на партията бе даден кетъринг.      

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930