МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

Новият Общински съвет на Копривщица постави като един от основните си приоритети събиране на паричен фонд. Целта е да бъдат реализирани редица благотворителни дейности, които поставя на дневен ред ежедневието ни. Още при гласуване на своите възнаграждения общинските съветници  дадоха знак за насоката на бъдещите си действия.

Беше решено част заплатите си местните законотворци да дарят за закупуване на матраци за възпитаниците на детска градина „Евлампия Векилова“ във възрожденския град. В последния ден на месец март бяха доставени шестдесет детски матрака, като към всеки от тях има по две възглавнички. Посредник на реализиране на тази благородна идея е Иван Петков от Копривщица.

 

Общинските съветници Стоян Петков, Мария Тороманова, Радостина Галинова, Любомир Цеков, Борис Подгорски, техническият секретар към ОбС Цветелина Галинова, подпомогнати от директора на детското заведение Пенка Иванова, Дина Тороманова и Николай В. Иванов, пренесоха в детското заведение дарението, което е на стойност 3 554.57 лв.  

Съставени бяха приемо-предавателен протокол и договор за дарение, подписани от председателят на Общински съвет Борис Подгорски и Пенка Иванова. Стоян Павлов, воден от своята максима „Не всичко е пари“, закупи от заплатата си като общински съветник кухненски робот и безконтактен термометър, които дари детското заведение.  

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930