МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

Сърцати екипи на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ продължават доброволната си инициатива срещу Ковид-19 с  подпомагане на пенсионери и институции

Във времето на социалната дистанция, понятие, което се наложи заради безпрецедентната здравна криза в света, солидарността и взаимната подкрепа придобиха нови измерения. Хората, отделени един от друг, повече от всякога имат нужда от съпричастие, особено възрастните. Тази седмица бившите служители и работници в община Мирково почувстваха, че и в този труден за обществото и за икономиката момент те не са забравени. Пенсионерите, работили в дружеството „Елаците-Мед“, получиха от екип на предприятието маски и дезинфектанти.

„Винаги „Елаците“ са се грижили за нас и изобщо за цялата селищна система. Осигуряват работа на всички и препитание, а ето сега – още един добър жест“ – споделя Цветко Иванов от Мирково.

„По 2, 3 пъти в годината „Елаците“ ни дават подаръци и финансова помощ. На всички пенсионери без изключение, пращат ни поздравления. Много сме благодарни и сега, особено сега в кризата“ – допълва Цветанка Хрискова.

 

Те са сред първите от над 560 пенсионери само от региона на Средногорието, които получават предпазни средства срещу Ковид-19. Следващата седмица сърцатите екипи на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ ще достигнат и до домовете на останалите бивши  служители от общините в региона на дейност на двете компании.

„В този труден момент е много важно да кажем и на хората, които са работили в предприятието: „Вие не сте сами!“ – заявиха от дружествата, за които социалната политика е изключително важна, а добрите дела носят удовлетвореност на служителите, ангажирани с тях.

В региона на Средногорието инициативата на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ продължи през седмицата и с дарение за Районното управление на МВР – Пирдоп. Полицаите получиха помощ от 100 маски, 100 дезинфектанти, както и 1000 литра разтвор за дезинфекция.

Дружествата са поели ангажимент да продължават своята помощ и в следващите седмици.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930