МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

 

На 24-ти май пред сградата на читалище „Христо Смирненски“ в гр. Златица, се събраха множество родолюбиви учители, общественици и граждани, за да отдадат почит към живота и делото на светите братя Кирил и Методий.

 Тържеството откри Димитър Овчаров, завеждат читалищната библиотека, който призова към почит и преклонение пред делото на славянските първоучители. Слово за празника произнесе кметът на общината инж. Стоян Генов. Той говори за делото на Солунските братя, за посланията, която носи в себе си тяхната азбука и за постиженията на българската култура през вековете.

 В знак на почит към Св. Константин – Кирил Философ и Св. Методий цветя пред портрета на създателите на глаголицата бяха поднесени от кмета инж. Стоян Генов, директорките на двете общински училища СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Аделина Павлова и на Професионална гимназия „Златица“ – инж. Величка Баланова, и от Димитър Овчаров, като представител на културната общественост в града.

 Площад „Македония“ бе огласен от прекрасния химн „Върви, народе възродени“, и песни, възхваляващи буквите и словото.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031