МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

 

„Геотехмин“ и „Елаците-Мед“ продължават подкрепата си към местните власти в общините, в които развиват дейност, за предпазване на населението от заразяване с Ковид-19. Във връзка с подновяването от 1 юни приема на деца в детските заведения, на 30 май екипи на двете дружества извършиха дезинфекция на площите в дворовете на ДГ „Слънце“ и ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица. В неделя – 31 май, само ден преди провеждането на матурата по български език и литература, бяха обработени с дезинфектиращи препарати подходите и класните стаи на Професионална гимназия „Златица“. На 1 юни в тях се проведе първият от задължителните за зрелостниците държавни изпити. Следващият е на 3 юни по свободно избираем предмет.

 Изпитите на учениците, завършили седми клас, са на 15 и 17 юни. В навечерието на първата дата ще бъдат дезинфекцирани основно дворът и стаите, в които ще работят седмокласниците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, съобщиха от двете компании, чийто служители извършват обработката на терените и помещенията с препарати срещу коронавируса.

  От ръководствата на детските и учебните заведения, и кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, изразиха благодарности към партньорите си от „Геотехмин“ и „Елаците-Мед“, за помощта, която им оказват в предотвратяване на предпоставките за заразяване с вируса на населението.

 По повод честване Деня на гр. Златица – 31 май, бяха дезинфекцирани пл. „Македония“ в града, както и подходите към него.

 Преди подновяването на търговията на неделния пазар, от „Елаците-Мед“ изпратиха специализиран автомобил – водоноска, който в следобедните часове на 23 май изми няколко пъти улиците „Александър Стамболийски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, където се разполагат сергиите на селскостопанските производители. След минаването му със силни струи вода по тях, районът около поликлиниката, пощата, магазина на ПК „Златица – 91“ и площад „Македония“, където обичайно се струпват множество хора, бяха обработени с дезинфектанти. В неделя, след приключване на тържествата за Деня на Златица и продажбите на търговците, екипите на двете компании напръскаха с препарати пл. „Македония“ и площите на неделния пазар.   

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031