МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

 

На 1 юни - Международният ден на детето, в с. Буново беше открита новопостроената спортна площадка. Тя се намира в съседство със сградата на кметството. В нея има мини игрище по футбол, където децата могат да спортуват на воля.

Спортната площадка е заградена с високи предпазни мрежи, има монтирани пейки и навес, в случай, че завали. На децата са закупени топки, хилки и ракети за игра на федербал. Теренът е покрит изцяло с изкуствена трева, а от двете страни на покрития навес се веят българският трибагреник и европейското знаме.

Организатори на церемонията за даване начало на използване на площадката от децата, бяха Кметство Буново и Община Мирково. Съдействие оказа и читалище „Светлина“с. Буново. Зам.-кметът на общината  Велко Лисев и кметът на кметството в село Буново Николай Точев,  поздравиха децата, жителите и гостите на събитието. Трикольорната лента беше прерязана от г-н Лисев и г-н Точев, а асистентки бяха две момичета от селото.

Община Мирково и домакините поднесоха подаръци и лакомства на всяко дете, което присъства на тържеството. В тяхното раздаване се включи и секретарят на общината Цвета Попова. В знак на благодарност за направата на спортната площадка, буновските деца подариха   картина на кмета на общината. Тържественото събитие продължи с песни, танци, игри и веселие.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031