МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

 

Късно вечерта на 1 юни, на площад „Васил Левски” в Община Чавдар, се проведе тържествена заря-проверка по повод Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Възпоменателното честване беше организирано от ръководствата на Общинската администрация и Народно читалище „Надежда”. На събитието присъстваха много жители на общината. Поклонението беше уважено от кмета Григор Даулов, председателя на Общинския съвет Мария Томева, секретаря на Общинската администрация Павлина Павлова, общински съветници, членове на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса в селото, председателя на читалище „Надежда” Иван Терзиев, и други.

 В литературно-музикалната програмата, посветена на 144-годишнина от гибелта на Христо Ботев взеха участие Симеон Владов с художествено слово, Феодор Катранов – баритон и Кирил Гаврилов с музикален съпровод. Сценарият на програмата беше дело на арт-мениджъра Ирина Славчева.

 На финала на честването бяха прочетени имената на загиналите за свободата на Родината чавдарчани, жертвали живота си по време на Освобождението, Балканските, Първата и Втората световна войни.

 В знак на уважение и преклонение пред героите чавдарчани и гости на селото с едноминутно мълчание почетоха паметта на българите, дарили живота си за Родината.

 За край на възпоменателното тържеството, общинската администрация беше подготвила заря от фойерверки, които за близо пет минути озариха небето над площад „Васил Левски”. Венци и цветя на паметника на незнайния войн бяха положени от Община Чавдар, Общинския съвет, читалище „Надежда”, членовете на Пенсионерския клуб „Златна есен”, на местната структура на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса и жители на селото.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031