МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.

 На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството.

 Г-н Генов запозна гостите с славните страници от миналото на селищата от общината. Той отбеляза, че в тях с достойнство в хилядолетното историческо наследство на Златица се вписват преминаването на четите на войводите Панайот Хитов и Филип Тотю със знаменосец Васил Левски, през 1867 г., изграждането на революционен комитет от Апостола през 1870 – 1872 г., единствената победа на българския народ над поробителите във времето на Априлското въстание при с. Петрич, имената на поборниците и борците за национално обединение като Георги Чолаков и войводата Цено Куртов и др. Инж. Стоян Генов посочи и възходящото развитие на региона днес, което дава сериозен принос към икономиката на страната. Кметът на Община Златица изрази задоволството си от избора на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“ да проведе своето заседание на нейна територия.

 Преди началото на деловата работа Огнян Маринов връчи почетна грамота и кортик на председателя на Регионален клуб „Традиция“ от гр. Казанлък Николай Майнов. Съобщено бе, че с почетна грамота от Министерството на отбраната се удостоява за дългогодишната си дейност като член на Регионален клуб „Традиция“ в с. Мирково и реставратор на старинни образци оръжия Методи Навущанов. Показано бе и поздравително писмо на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов до ръководството на дружеството, по повод 6 май – Денят на храбростта и българската армия. Красимир Каракачанов изказва благодарност на членовете на организацията за родолюбивата и патриотична дейност в полза на Българската армия, запасното войнство и българското общество.  

 По-нататък заседанието продължи с приемане за сведение, че националното дружество става колективен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в страната. Проведе се разговор и се взе решение за подмяна на членските карти на участниците в клубовете, и по други теми, важни за развитието на организацията.

 След изчерпване на дневния ред на заседанието, членовете на Управителния съвет и присъстващите председатели на регионални клубове „Традиция“ от района и страната посетиха метоха в гр. Златица. Те се запознаха с неговата история, уредената експозиция, посещенията на Паисий Хилендарски и Апостола Васил Левски в града. Пред паметника на загиналите златичани във войните 1912 – 1913 и 1915 – 1918 г., заедно с представителна група на общинската администрация, водена от кмета инж. Стоян Генов, бяха поднесени цветя. Представителите на родолюбивата организация разгледаха емблематичната за града Боянова къща, след което отпътуваха от Златица. 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31