МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

 

По повод Деня на общината – християнският празник „Вси Светии“, общинската администрация в Челопеч приготви за жителите си традиционния жертвен курбан. Честването бе без масови прояви, поради извънредната обстановка в страната, породена от епидемията на коронавируса. Майстор на ароматната гозба бе председателят на ОбС Димитър Въжаров, подпомаган от екип от работещи в местната власт. Приготвянето на продуктите от зеленчуци и месото от девет жертвани за курбана овце, на 13 юни се включи и кметът инж. Алекси Кесяков.

 На 14 юни – неделя, стана сваряването на гозбата в единадесет казана, като екипът работи на специално отреденото за това място в парк „Корминеш“. След тринадесет часа, на определените предварително шест пункта за раздаването на курбана в с. Челопеч, всеки от желаещите да получи от осветения курбан, се сдоби с по купичка от вкусното ястие. Работещи в общинската администрация работиха въпреки изсипалия се над селото пороен краткотраен дъжд, при градинката до читалище „Труд и постоянство“, до поликлиниката, при чешмата на река Воздол, до Спортен комплекс „Хармония“ и при чешмата „Драганчовец”, в близост до старата къща на свещеника от Възраждането Харитон Иванов, на беседката при жилищните блокове.

 Получаването на купичките ставаше при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – всеки жител на Челопеч, наредил се на опашката, бе с маска, а всяка съдинка, както масата, където се получаваше гозбата, се дезинфектираше. За Деня на общината челопечани получиха общо над 1000 порции, като не остана жител на селото, който да не хапна от традиционната вкусна и ароматна гозба.            

  

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031