МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

По повод Деня на общината – християнският празник „Вси Светии“, общинската администрация в Челопеч приготви за жителите си традиционния жертвен курбан. Честването бе без масови прояви, поради извънредната обстановка в страната, породена от епидемията на коронавируса. Майстор на ароматната гозба бе председателят на ОбС Димитър Въжаров, подпомаган от екип от работещи в местната власт. Приготвянето на продуктите от зеленчуци и месото от девет жертвани за курбана овце, на 13 юни се включи и кметът инж. Алекси Кесяков.

 На 14 юни – неделя, стана сваряването на гозбата в единадесет казана, като екипът работи на специално отреденото за това място в парк „Корминеш“. След тринадесет часа, на определените предварително шест пункта за раздаването на курбана в с. Челопеч, всеки от желаещите да получи от осветения курбан, се сдоби с по купичка от вкусното ястие. Работещи в общинската администрация работиха въпреки изсипалия се над селото пороен краткотраен дъжд, при градинката до читалище „Труд и постоянство“, до поликлиниката, при чешмата на река Воздол, до Спортен комплекс „Хармония“ и при чешмата „Драганчовец”, в близост до старата къща на свещеника от Възраждането Харитон Иванов, на беседката при жилищните блокове.

 Получаването на купичките ставаше при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – всеки жител на Челопеч, наредил се на опашката, бе с маска, а всяка съдинка, както масата, където се получаваше гозбата, се дезинфектираше. За Деня на общината челопечани получиха общо над 1000 порции, като не остана жител на селото, който да не хапна от традиционната вкусна и ароматна гозба.            

  

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31