МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

 Музикален център „Феникс Мюзик” проведе концерт на възпитаниците си

 

 На 20 юни на естрадата в комплекс „Св. Петка” над село Чавдар Музикален център „Феникс Мюзик 2012” от София, в сътрудничество с кмета на Община Чавдар Григор Даулов, проведе годишния концерт на учениците от музикалните школи от столицата и град Пирдоп.

 Гости на спектакъла бяха кметът на Община Чавдар г-н Даулов, Вера Павлова и Мария Томева, представители на Народно читалище „Напредък” в град Пирдоп. На събитието присъстваха деца, родители и близки на посещаващи школите на музикалния център, който от няколко години развива успешна творческа дейност в района на Средногорието.

 Въпреки по-малкото време за подготовката на концерта заради пандемията, благодарение на сериозното отношение на всички преподаватели и ученици в школите, учебната година в Музикален център „Феникс Мюзик” завърши успешно. Адмирации за положените усилия младите таланти получиха от преподавателите Николай Пефев на пиано, Милен Джуров на китара и Илияна Василева по поп и джаз пеене.

 В програмата на годишния концерт, продължила повече от час и половина, взеха участие всички обучаващи се в трите школи, които свириха и пяха песни от национални и чужди автори и изпълнители. Сред тях бяха класически и съвременни композиции, които имат трайна диря в световната музикална история.

 Децата изпълниха множество произведения на пиано и китара и съвсем заслужено бяха възнаградени с аплодисменти. Най-много адмирации имаше за изпълнителите на поп и джаз песни Мирена Василева и Божидара Георгиева от село Чавдар, както и за Цончо Гешев.

 На финала на годишния концерт на школите на Музикален център „Феникс Мюзик”, приветствие към участниците, техните родители и гости на празника, поднесоха кметът на Община Чавдар Григор Даулов и директорът на центъра Хриска Кожухарова. Те имаха честта да връчат свидетелствата за успешното завършване на школите от децата през сезон 2019 – 2020 година.

 В края на спектакъла всички си направиха обща снимка за спомен от събитието. Преподавателите получиха букети цветя в знак на благодарност от своите възпитаници и техните родители. Денят завърши със забавления в местността „Св. Петка”.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031