МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

Почти през цялата отминала седмица в следобедните часове на деня над района се изливаше пороен дъжд. Огромните потоци вода, падащи от небето, създадоха немалко трудности на гражданите, някои от които трябваше да отводняват и мазетата на своите апартаменти.

 Дъждът валеше обикновено за кратко – до около тридесетина минути, но бе толкова обилен, че улиците се напълваха с мътни и кални потоци до нивото на тротоарите. Автомобилите едва преминаваха през тях, а в един от дните стихията застигна и една колоездачка, която бързаше по ул. „Цар Освободител“ в Пирдоп да се прибере по-скоро вкъщи и подсуши. За пешеходците също бе трудно, тъй като не успяваха без да се намокрят обилно, да преминат от едната страна на улицата, до другата, ако едрите капки ги застигаха навън.

 Коли, преминаващи по ул. „Стефан Стамболов“, където водата създаваше обширни локви, правеха при движението си огромни водни ветрила. Същото бе и в отсечката от Подбалканския път между Челопеч и Златица.  Водата бавно се оттичаше, тъй като канавките и дъждовната канализация едва успяваха да изпълнят предназначението си. На места в по-ниските части на Пирдоп от шахтите дори бликаха фонтани. А след като пороят отмина, улиците още немалко време имаха вида на буйни потоци.

 За разлика от бедствието, което сполетя Пирдоп на 25 юли 2018 г., оттокът на реките, преминаващи през града – Славци и Манджерин, не бе голям. По-сериозно бе положението в по-ниските части на града, където поради естествената денивелация на улиците и терена, се спускаше водата, преди да се влее в коритото на Селската река.       

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31