МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

Българските футболисти се оправдават с коронависура, че не могат да тренират. А аз като не съм кмет повече от шест месеца и не съм произнасял речи, как да започна. Ами ще започна с нещо, което задължително трябва да кажа. Благодаря Ви! От сърце ви благодаря, мили хора, за това че ме удостоите с най-високото отличие на Община Чавдар!

 В живота си поработих доста дълго. Цели 63 години. Бях награждаван много пъти. Когато бяха служител на медодобивния завод в град Пирдоп, получавах много награди, включително и „Златен орден на труда”. Като кмет 12 – 13 години съм обявяван за „Кмет на годината” в раздел „Най-малки общини”. Получавал съм награди за благоустроено село, за европейско село. Всички тези награди  аз съм ги приемал като израз на това, че се одобрява моя труд, че политиката, която водя за развитието на Община Чавдар е правилна.

 Днешната награда обаче ми е много скъпа. Много скъпа, защото човекът, който е предложил да бъда удостоен, беше 15 години редом до мен. Беше моят първи заместник. И за всички успехи, които сме постигнали в Община Чавдар, той има определена заслуга. Скъпа ми е наградата, защото Общинската администрация беше сплотена и беше с мен. Скъпа ми е и затова, че единадесет човека, от единадесет общински съветници, са гласували за тази награда. А тези съветници са представители на общността на Чавдар, защото те са избрани от тях.

 И като погледнем ще стигнем до извода, че тази награда не е само моя. Тази награда е на всички нас, които сме тук. На всички хора, които работеха Чавдар да преуспява. Затова ще Ви помоля да ми разрешите да благодаря на всички. Най-напред благодаря на кмета на Чавдар и на Общинската администрация. На второ място благодаря на общинските съветници по времето на моето кметуване. Благодаря им, защото общинският съвет на Чавдар аз бих го препоръчал на всяка една община. Защото ОбС не веднъж е доказвал, че ако пред избори има някакви малки политически дрязги и прехвърчане на искри, достатъчно е съвсем малко време – два-три месеца, за да се обединят всички заедно в името на Чавдар! Да забравят своите политически пристрастия и да работят за преуспяването на общината.

 Искам да благодаря на почетния гражданин на Община Чавдар инж. Никола Мутафчиев, който със своите дарения построи комплекс „Св. Петка” и сложи началото на преустройството на местността като туристически обект. Благодаря на училищното ръководство и на детската градина, на Ловно-рибарската дружинка, с чийто членове през последните две години доказахме, че когато работят заедно две обществени организации, могат да постигат много!

 Благодарности на ръководството на читалище „Надежда”, което със своята дейност направи така, че броят на мероприятия, които се провеждаха в село Чавдар, бяха много повече от седмиците в годината! Понякога се чуваха приказките „В Чавдар вечно има празник”. Благодаря им от сърце, защото и те имат принос за тази награда. Благодаря и на моите приятели от Пенсионерски клуб „Златна есен”. На колектива на Потребителна кооперация „Възкресение”, на земеделските кооперации, които работеха за благоденствието и създаването на по-добри условия за хората от Чавдар.

 Специални благодарности на колективите на „Геохетмин” ООД, „Елаците-Мед” АД и „Дънди Прешъс Металс” ЕАД за големите дарения, които дават на Община Чавдар, без които ние не бихме могли да постигнем това, което имаме сега, за да се слави Чавдар в страната и чужбина. В специалните благодарности трябва да спомена и моите приятели строители, фирма „Симстрой 2000”, построили много от обектите в Чавдар, с които се гордеем. На фирма „Екоинженеринг”, изградили прекрасния ни площад, който се прочу чак до Франция. На г-н Иван Велин, който само за шест месеца успя да подмени 12 км. основен водопровод, и водоснабдяването на Чавдар е осигурено за повече от 100 години. Може да се каже и за повече, няма да се сбърка.

 Благодарности отправям и на г-н Томанов, на всички мои приятели, с които съм работил, които са ми давали тонус да вървя напред. Искам да благодаря и на моето семейство – съпругата Мария, на своите снахи, синове и внуци.

 Пред Вас стои човек леко уморен от годините, но горд с чувство на благодарност за това, което чавдарчани направихте за мен! Пандемията ще премине и Чавдар ще продължи да се развива, защото тук живеят отговорни хора, хора, които обичат Чавдар и се борят той да преуспява.

 Благодаря Ви!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31