МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

Точно в деня на Светите апостоли Петър и Павел – 29 юни, жителите на село Душанци, Община Пирдоп отбелязаха своя празник. Тържественото събитие започна с водосвет, отслужен в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото от отец хаджи Недко Бръмбаров, на който присъства кметът на кметството Златка Кънева. Отец Недко освети и благослови и жертвената гозба, приготвена за празника от пет овце и екип на майстор-готвача Делчо Николов. Жените от селото, които помагаха в приготвянето на продуктите и за раздаването на курбана, бяха в зелени тениски, дарени специално за деня от бизнесмена Георги Георгиев.

 За честване Деня на село Душанци помогнаха множество дарители и приятели на неговите жители – фирмите „Геотехмин“, „Геотрейдинг“, „Елаците-Мед“, „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Олопласт“, „Транс Билд“, бизнесмените Георги Бонев, Дончо Петров, Райна Петкова, Иванка Георгиева и др.

  До жители на селото поздравителни адреси за празника бяха изпратили народният представител Лало Кирилов, проф. дтн инж. Цоло Вутов, д-р инж. Владимир Вутов, инж. Драгомир Драганов, Тим Курт, д-р инж. Илия Гърков, инж. Делчо Николов от „Асарел-Медет“, кметът на Община Мирково Цветанка Йотина и др.

 В късния следобед, при спазване на противоепидимичните мерки и изисквания се състоя стилно честване на празника на селото, на което поздравления към жителите и гостите на Душанци са отправили кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, кметът на кметството Златка Кънева. За доброто настроение на присъстващите се погрижил певецът Здравко Мандаджиев със своята танцова формация. Домакините са дали скромен коктейл на гостите си и жителите на селото. А на свечеряване над площада на Душанци грейнали и фойерверките на празничната заря. Макар и малко по-различен, жителите на Душанци имаха своя празник, каза Златка Кънева.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31