МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

На 2 юли седмокласниците на СУ „Саво Савов“Пирдоп участваха в тържествена церемония по връчване на свидетелствата им за завършено основно образование. Възпитаниците на гимназията посрещнаха много гости в училищния двор – родители, учители, близки, приятели, граждани.

 Водещи на празничната програма бяха Даная Ганчовска, Даниела Венкова, Мадлен Петрова, Петя Шопова, Вероника Върбанова, Димитър Филипов и Алекс Чивийски. Те поздравиха своите съученици със стихове и топли думи на приятелство. Към своите учители се обърнаха с благодарност и много любов. Училищният двор, празнично украсен и стилен, грейна от красиви букети с цветя, от пъстроцветни балони и щастливи усмивки. Поздравление от името на шестокласниците към завършващите поднесе Кристина Цанева, която призова седмокласниците да бъдат все така ученолюбиви и дръзки, да покоряват нови образователни върхове.

  Поздравления тийнейджърите получиха и от своите класни ръководителки Росица Чернева, Станка Георгиева и Галя Златанова. Педагозите им пожелаха здраве, множество успехи, трудолюбие, любознателност и занапред. Изразена бе благодарност на родителите за партньорската им грижа и отношение към дейностите в училището. 

 Випускът завършва с 16 отлични свидетелства и множество много добри. Учениците се представиха много добре и на двете външни оценявания – по български език и литература и по математика. На 3 юли започна кандидатстването им в избраните гимназии за следващата степен на образование. Нека изборът на всички бъде най-добрият и най-правилният!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31