МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

По повод 155-та годишнина от рождението на Тодор Г. Влайков, „Аурубис България“ подкрепи издаването на книга „Читанките на Влайков“, проект иницииран от педагози от началното училище в град Пирдоп, чийто патрон е бележитият български писател, общественик и политик.

 Книгата включва голяма част от текстовете на читанките на Влайков за учениците от начална степен на образование, издадени преди повече от 100 години. Малцина знаят, че Влайков е писал текстове за читанки, и целта на тази книга е да се разкрие още една страница от богатия интелектуален живот на учителя Влайков.

 Книгата увлича съвременния читател и с мъдрите, непреходни мисли на народния учител, с включения животопис, спомени и статии за писателя,  с богатия снимков архив.

  „Аурубис България“ поздравява съставителите на книгата д-р Иван Иванов и педагога от НУ „Тодор Г. Влайков“ Светла Георгиева, директора на училището Евдокия Богданова, както и целия екип, работил по отпечатването на това ценно за българската култура издание.

 „Аурубис България“ се включи и в кампанията за събиране на средства за нов прожекционен апарат за най-стария читалищен киносалон в София – Кино „Влайкова“ в столицата. Кино „Влайкова“ е едно от културните богатства на България. През 1926 г., по инициатива на  Мария Влайкова, съпруга на Тодор Г. Влайков, е открита сграда, предназначена да помещава народното кино. Веднага след това новопостроената сграда на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ е дарена на Министерството на народното просвещение, а малко по-късно киното вече носи името „Влайкова“.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31