МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

По партньорските програми между „Аурубис България“ и общините Пирдоп и Златица, подписани през м. април 2020 г., до момента компанията е дарила за образование сумата от 34 000 лева.

 Финансиран е  проект за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти в Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, гр. Пирдоп. Двадесет и четири педагози ще участват в  обучения  за овладяване на техники за ефективна работа с деца, с различна степен на обучаемост,  както и за работа с електронни платформи  в образованието. Тринадесет учители ще преминат процедура за  придобиване на трета професионално-квалификационна степен.

 С подкрепата на „Аурубис България“ е направен цялостен ремонт и е закупено ново оборудване за класна стая в Начално училище-паметник „Тодор Г. Влайков“. Двадесет и четири броя нови едноместни чинове, бюро и шкаф къща „Моят дом“ ще зарадват малките ученици и техните преподаватели за новата учебна година. 

 „Аурубис България“ е бизнес партньор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица в проект  „Изграждане на училищна STEM среда“ – проект от националната конкурсна програма на МОН. Проектът е свързан с изграждане на училищен STEM център (Science,Technology, Engineering and Mathematics), който включва изучаването на съвкупността от природни науки, технологии,  инженерни науки и математика. Чрез изграждането на този център училището цели да създаде нова учебна среда (физическа, дигитална и съдържателна), да подготвя учениците си за успешна бъдеща реализация, развивайки тяхното логическо мислене, умения да решават проблеми, дигитална грамотност и емоционална интелигентност. Желаем успех на СУ „Св. Паисий Хилендарски“!

 Предстои финансирането на още значими проекти в сферата на образованието. „Аурубис България“ осигурява 1.36 млн. лв. за социални проекти в общините Пирдоп и Златица за периода 2020 г. – 2021 г. В допълнение, компанията дари и средствата за Семейния си празник на общинските учебни заведения.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31