МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

 

В Деня на независимостта – 22 септември, в конферентната зала на общинския Жив музей в гр. Копривщица, уреден в Първото класно училище в България, се състоя друго родолюбиво събитие – представяне на проекта „Аз съм българка“ и изложбата  на младия фотограф Радослав Първанов.

Преди официалния старт на тържеството в централното фоайе на старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий“ Константинка Дойчева от Копривщица направи няколко сесии снимки с хората, които поискаха да се снимат с нея, Радослав Първанов и облечените в народни носии  мъже. Част от българките, които са участници в проекта на Радослав Първанов бяха в залата. Гости на проявата бяха кметът на община Копривщица Генчо Герданов, Кунка Неделева, музеен работник и приятел на младия фотограф, която на този ден отбеляза и своя рожден ден, родолюбиви българи от града-домакин и страната.

 

Със звуците на копривщенската гайда на Георги Банчев, придружен от двама българи, облечени в хайдушки одежди - Христо Недялков – знаменосец на Сдружение „Хайдути“ и Генчо Дойчев от Копривщица и родопските песни, бе даден зарядът на патриотичната проява. Кметът на община Копривщица отбеляза, че Копривщица отдавна е призната като едно от най-значимите места, не само в България, а и по света. Домакинът на проявата  Радослав Първанов сподели, че за него е чест да представи националния проект „Аз съм българка“  в, града, който е родил и изковал желанието, енергията, неповторимия ентусиазъм и всичко това, което е помогнало на българския народ да получи свободата си. Момичетата, представени в изложбата имат три имена, подчерта Радослав Първанов, но вече имат и едно четвърто име, с което започва техните и то е – Българка. Той благодари на кмета на Копривщица за поканата да гостува във възрожденския град. Благодарности отправи и към Константина Дойчева, която е уредила изложбата и организира представянето й.

„Искам да ви кажа, - обърна  се той към публиката, - че не вратовръзката, ами гордостта и щастието днес са ме стиснали за врата, изключително развълнуван съм. Така не съм се вълнувал никога, макар че това е 6-та изложба в моята кариера. Всички ние от този проект сме млади българи и с гордост се наричаме така. Някои вече имат деца и заедно с тях избрахме да градим живота си тук, в България“.

Младият амбициозен мъж благодари на момичетата, защото те са повярвали в него дори и  тогава, когато сам не е знаел какво ще се получи. Те бяха представени на присъстващите на откриването на изложбата, облечени в народни носии. Кунка Недела поднесе китка от  копривщенски гергини на майката на младия българин, възпитала и отгледала със своя съпруг достоен мъж.

След представяне на проекта Радослав Първанов още веднъж честити националния празник и покани своите гости на чаша вино в неформална обстановка да споделят помежду си впечатления от изложбата. Пред сградата на старото възрожденско училище бяха направени  общи снимки на всички момичета и техния млад и амбициозен фотограф.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031