МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Инж. Алекси Кесяков, инж. Добромир Добрев и Пламен Стоилов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2018”, съобщава на своята страница в Интернет Порталът на българските общини Kmeta.bg. Тримата призьори бяха аплодирани  от своите колеги и присъстващите на церемонията в зала № 9 на Националния дворен на културата в столицата, се видя по време на предаването на БНТ. Награждаването стана на 15 ноември. Кметовете на общините Челопеч, Горна Оряховица и Русе, са събрали най-много гласове в националния конкурс, който се провежда за шеста поредна година.

Имената на победителите в категорията обяви българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, която връчи и грамотите на градоначалниците. Тя сподели, че поздравява всеки кмет на община от най-малките до най-големите, защото има много предизвикателства пред тях. Мария Габриел е сподели, че отличените кметове са реализирали напредък за своите общини. И че и 10-те категории са значими и всеки ръководител на местната власт заслужава признание за добре свършената работа.

 

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Челопеч инж. Алекси Кесяков, в раздел „Средна община“ при кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ при управника на Русе Пламен Стоилов. 

„Поздравявам г-н Томов за успеха, който е постигнал за последните 6 години на конкурса. Поздравявам го за това, че успява да сбъдва мечтите си и е част от медия, която се опитва да покаже доброто. Гласът на всички, които са ме подкрепили, е изключително задължаващ и се надявам да не ги разочаровам.”, каза инж. Алекси Кесяков при връчването на наградата. Заслуженото отличие е не само признание, че Община Челопеч върви в правилната посока, а и стимул за реализирането на нови идеи.

Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници. На тържествената церемония, бяха връчени годишните награди в девет конкурсни категории за малки, средни и големи общини. От тях с най-много награди бяха удостоени кметове и общини от Софийска област – общо четири: Румен Гунински на Правец в категорията „Smar City“,  Трайчо Младенов – Костинброд за иновации и образование, Васко Стоилов – Сливница – за паркове и екотранспорт, Георги Димов – Божурище, в категорията „Инвестиции и работни места“. От всички най-престижна бе „Кмет на годината”, заслужена от инж. Алекси Кесяков. Сред номинираните за това отличие бе и кметът на Община Пирдоп Ангел Геров.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031