МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

Инж. Алекси Кесяков, инж. Добромир Добрев и Пламен Стоилов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2018”, съобщава на своята страница в Интернет Порталът на българските общини Kmeta.bg. Тримата призьори бяха аплодирани  от своите колеги и присъстващите на церемонията в зала № 9 на Националния дворен на културата в столицата, се видя по време на предаването на БНТ. Награждаването стана на 15 ноември. Кметовете на общините Челопеч, Горна Оряховица и Русе, са събрали най-много гласове в националния конкурс, който се провежда за шеста поредна година.

Имената на победителите в категорията обяви българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, която връчи и грамотите на градоначалниците. Тя сподели, че поздравява всеки кмет на община от най-малките до най-големите, защото има много предизвикателства пред тях. Мария Габриел е сподели, че отличените кметове са реализирали напредък за своите общини. И че и 10-те категории са значими и всеки ръководител на местната власт заслужава признание за добре свършената работа.

 

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Челопеч инж. Алекси Кесяков, в раздел „Средна община“ при кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ при управника на Русе Пламен Стоилов. 

„Поздравявам г-н Томов за успеха, който е постигнал за последните 6 години на конкурса. Поздравявам го за това, че успява да сбъдва мечтите си и е част от медия, която се опитва да покаже доброто. Гласът на всички, които са ме подкрепили, е изключително задължаващ и се надявам да не ги разочаровам.”, каза инж. Алекси Кесяков при връчването на наградата. Заслуженото отличие е не само признание, че Община Челопеч върви в правилната посока, а и стимул за реализирането на нови идеи.

Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници. На тържествената церемония, бяха връчени годишните награди в девет конкурсни категории за малки, средни и големи общини. От тях с най-много награди бяха удостоени кметове и общини от Софийска област – общо четири: Румен Гунински на Правец в категорията „Smar City“,  Трайчо Младенов – Костинброд за иновации и образование, Васко Стоилов – Сливница – за паркове и екотранспорт, Георги Димов – Божурище, в категорията „Инвестиции и работни места“. От всички най-престижна бе „Кмет на годината”, заслужена от инж. Алекси Кесяков. Сред номинираните за това отличие бе и кметът на Община Пирдоп Ангел Геров.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31