МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 юни управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България. Тя се присъжда на управителя на „Геотехмин“ ООД „за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност“. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев по време на Петия годишен бал на работодателската организация. Събитието се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и на него присъстваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Марияна Николова, дванадесет министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София Йорданка Фандъкова. На церемонията по традиция бяха връчени наградите на компании, отличени за качество, иновации и растеж. Прочети още...
   |   

Традиционният коледен празник на мениджърския състав на „Елаците-Мед“ АД се проведе на 20 декември в уютната и предразполагаща за тържественото събитие зала на комплекс „20 Април“ в гр. Копривщица. Девойки в национални костюми и гайдар посрещаха множеството гости на домакините, сред които бяха кметовете на общините от Средногорието – Ангел Геров на Пирдоп, инж. Стоян Гарчев – на Антон, инж. Магдалена Иванова – Златица, инж. Алекси Кесяков – Челопеч, Генчо Герданов – Копривщица, Цветанка Йотина – на Мирково, председателят на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения у нас и ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р Любен Тотев, ръководители на компании – партньори на „Елаците-Мед“ и Групата „Геотехмин“, и др.

Тържеството бе открито от изпълнителния директор на дружеството инж. Драгомир Драганов, който приветства присъстващите от името на проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов и пожела на всички щастлива Коледа и професионални успехи, здраве и просперитет през Новата 2019 година.

 

С мултимедийна презентация бяха представени постиженията, развитието и иновациите в дружеството през 2018 г. Компанията приключва календара с изпълнени годишни планове и рекорден добив на руда. През отминалите дванадесет месеца са реализирани значими проекти за цялостната дигитална трансформация на производствените процеси и „Елаците-Мед“ е един от лидерите в бранша по цифровизация и автоматизация на оборудването, въведена е в експлоатация централизираната система „Pulse Scada“ за отдалечен достъп до технологичните параметри на всеки един производствен цикъл. Успешно е приложен софтуерът за обмен на текущи данни „АСМО“, който предлага на инженерния състав на рудничния комплекс да ползва в реално време точни и актуални данни. През 2018 г. са закупени седем автосамосвали „БЕЛАЗ“, електрически хидравличен багер „Хитачи“ с 15-кубикова кофа, сондажно-зарядна машина „МАН“, автогрейдер „Катерпилар“ и др.

В за първи път в Европа в обогатителната фабрика на „Елаците-Мед“ е внедрена иновативна технология, част от модернизираната информационно-управляваща система на процеса „Смилане“. Чрез нея се проследява размерът на частиците и се постига качествено ново ниво на контрол, управление и оптимизация на технологичния процес. Системата значително подобрява енергийната ефективност на компанията и повишава степента на извличане на полезните компоненти от рудата.

Въведен е прецизен мониторинг на деформациите и филтрацията на язовир „Радин извор“, на хвостохранилище „Бенковски - 2“ са рекултивирани 270 дка от въздушния откос. През отминалата година „Елаците-Мед“ въвеждат в дружеството още една иновация. На хвостохранилището е внедрена технология за обезводняване и уплътняване на депонирания отпадъчен продукт, за което се използва специализирана машина „MudMaster“. Компанията е сред първите в Европа, която я прилага за многократна обработка на хвоста с цел максималното му обезводняване и ускоряване на неговата консолидация. Технологията значително намалява обема на заетата площ и удължава срока на експлоатация на съоръжението.  

Успешно е реализирана и политиката за корпоративна социална отговорност и и ангажираност на компанията към обществото. Съвместно с „Геотехмин“ през 2018 г. е проведен конкурсът „140 години Свобода. Героите и събитията в моя роден край“ в 12 учебни заведение от гр. Етрополе и района на Средногорието. В СУ „Саво Савов“ – Пирдоп е реализиран проект за оборудване на компютърна зала в училището, създаден е филм за духовия оркестър на гр. Копривщица. За осма поредна година се провежда стажантска програма в дружеството, като част от завършилите я вече са приети на работа в „Елаците-Мед“. Към края на 2018 г. колективът на дружеството е съставен от над 1800 специалисти и мениджъри, които с отговорност и високи резултати прилагат знанията и уменията си по над 120 професии. 

Коледно-новогодишният празник продължи с молебен, отслужен от отец Емил – игумен на Етрополския манастир „Света Троица“. Поздрав към домакините от кметовете на общините от Средногорието отправи Цветанка Йотина. Изпълнителният директор на компанията благодари, като заяви, че значителна част от успехите на дружеството се дължат на ползотворното партньорство с местните власти.

Инж. Драгомир Драганов и инж. Костадин Найденов вдигнаха наздравици и поздравиха присъстващите на тържеството, което продължи с изпълненията на Фолклорен ансамбъл „Чинари“ и на стандартни и спортни танци, представени от двойки на клубовете „Средногорие Данс“ и „София Данс“, с ръководители Стойчо Соколов и Иван Терзиев.     

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2019
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930