МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

Отвори вратите на рудника за журналисти

На 30 юли рудодобивното и преработвателно дружество “Дънди Прешъс Металс Челопеч” покани за визита представители на печатни и електронни медии от Пирдоп, Крумовград и столицата, както и от специализирани издания да се запознаят отблизо с работата на най-големия и модерен подземен рудник в Европа и един от десетте най-добри в света в отрасъла. Над двадесет журналисти се отзоваха на поканата на първите “Отворени врати” на компанията за новинари, тъй като предизвикателството си струваше. Предвидена бе пълна обиколка из производствените мощности на предприятието и най-вече – слизането под земята, там, където се добива богатата на мед и злато руда.

Обиколката ни завършва. След близо една работна смяна като часове в ДПМЧ, се освобождаваме от “оборудването” си – защитното облекло и предпазни средства. И се разделяме с любезните си домакини отново със среща с изпълнителния директор д-р инж. Илия Гърков. Благодарим за гостоприемството и изразяваме впечатленията си – видяното надхвърля очакванията дори и на нас – местните представители на медии. Към края на месеца колективът на дружеството ще отбележи своя професионален празник – Денят на миньора. В ДПМЧ имат основание и заслужено право да се веселят и отморят, защото с труда и постиженията си достойно отстояват и защитават честа на древната своя професия.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31