МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров

 

 На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.

 Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.

 Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз.

 Мотивите за удостояването с почетното звание на Пенчо Геров бяха представени от неговия наследник и настоящ кмет Григор Даулов. Г-н Даулов каза, че идеята за връчването на наградата се е родила през месец април по повод 83-я рожден ден на г-н Геров и празника на Община Чавдар. По обективни причини тогава тя не бе връчена. „Пенчо Геров е сред онези българи, които са градили съвременна България, които успяха да реабилитират ролята на българското село в цялостното държавно управление и така показа, че едно село може да не отстъпва по качество и условия на живот на най-големите и развити градове... Г-н Геров, за мен беше чест да работя във Вашия екип 15 години и обещавам, че ще работим и занапред заедно.”, заяви в словото си Григор Даулов.

 Отличията за почетен гражданин на Община Чавдар – грамота и плакет, бяха връчени Пенчо Геров от кмета г-н Даулов и председателя на ОбС Мария Томева. Емоционално слово по повод признанието произнесе виновникът за събитието, което поместваме отделно.

 Поздрави почетния гражданин на Община Чавдар поднесоха още д-р инж. Илия Гърков, инж. Иван Велин, инж. Тихомир Томанов, Величка Велкова, Стойко Груйкин, самодейци от читалище „Надежда”, както и внуците на г-н Геров. Заедно с него бе и съпруга му Мария, с която той е завоювал успехите и преодолявал неволите от работата си като ръководител МДК и като кмет.

 Празничен водосвет за здраве и дълголетие на Пенчо Геров и за всички жители и гости на Община Чавдар отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. След това свещеникът поднесе благопожелания за наградата на своя добър приятел.

 С музикален поздрав към петия почетен гражданин на Община Чавдар в събитието се включи музикантът Тодор Цачев, който изпълни две мелодии на саксофон и запис на пиано от съпругата на Тодор – Ивайла Цачева. Второто „Хей, поле широко” на известната народна певица от миналия век от трънския край Гюрга Минджурова, трогна всички присъстващи и развълнува г-н Геров. саксофон. Празникът завърши с концерт на народната певица от Родопа планина Росица Пейчева и танцова формация „Етно ритъм” - специален поздрав за кмета Пенчо Геров от Общинската администрация. Певицата подари на Пенчо Геров декоративна гайда и свой диск, които да му напомнят за срещата и за родопската песен. Концертът на Росица Пейчева започна с химна на Родопа планина “Бела съм, бела юначе” и благопожелания към Пенчо Геров.

 Тържествената сесия на Общинския съвет продължи с коктейл.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31