МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар. Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти. Прочети още...
   |   

Празничната програма на творческите състави на читалище „Христо Ботев“ в село Антон, посветена на Гергьовден и Деня на Общината, се проведе на 1 май, а изявите на самодейците преминаха като един наситен с емоции, настроение и изобилие от разноцветни багри пролетен бал. Затова и водеща на спектакъла бе самата Пролет – Станимира Стойчева, която със стихове и текстове за най-красивия сезон от годината представяше участващите в концерта.

Първи се изявиха пред изпълнилите до краен предел салона на културната институция жители на селото малките мажоретки при читалището, с хореограф Ецо Ецов. Веднага след тях сцената бе завладяна от възпитаниците на Детска градина „Българче“, с ръководители Гришка Лозанова и Събина Делова, които изпълниха няколко пролетни танца и песни за цветята.

 

В концерта, продължил почти два часа, с песни от богатия си репертоар участваха дамите от вокалната група с ръководител Марияна Върбанова, както и наскоро сформираният състав за сценични изкуства при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Красимира Христовска. Нейните възпитаници освен с танци, се показаха и като добри актьори в атрактивна хумористична сценка с тема от домашния бит и атмосфера.

С бурни аплодисменти бяха приети изпълненията на мажоретките на г-н Ецов от с. Мирково, специални гости на приятелите си от читалище „Христо Ботев“ и жителите на с. Антон.

С цигански танци пред публиката се представиха момичетата от Детския танцов състав „Джемина“, с хореограф Събина Делова и вокална група „Хармония“, пренесла зрителите с песента „Санта Лучия“ в атмосферата на венецианските канали и гондоли. Пролетният бал на съставите на читалището продължи с изпълнения на „леновете на клуба за народни хора „Планински извори“ и с впечатляващ финал, събрал на сцената всички участници в спектакъла.

Кметът на общината инж. Стоян Гарчев изрази възхищението си от доставената наслада и удоволствие от таланта на участниците в пролетния бал, като поднесе цветя на изпълнителите и на техните ръководители. А председателят на настоятелството на читалище „Христо Ботев“ Донка Николова благодари на самодейците за сътворения спектакъл и на ръководството на общината за подкрепата.       

 

 

 

Октомври 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031