МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

 

На 6 май – Гергьовден, община Антон тържествено отбеляза официалния си празник. Рано сутринта в храм „Св. Илия“ беше отслужена празнична литургия по повод Деня на общината. В 10.30 часа на площад „Съединение“ започна концертът на оркестър „Пловдив“, които събра мало и голямо да се радва на хубавата музика.  

Гости на събитието бяха кметове от района, общински съветници, граждани. Водещият на празника Цветан Петров обяви спонсорите, благодарение на чиято подкрепа се осъществиха всички дейности по честването: „Аурубис България“, „Геотехмин“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Ди Би Карго България“, „Автомагистрали „Хемус“, Транс Билд и Иван Велин, „Рос Ив Инженеринг“, „Олопласт“  и Дамян Ненов, „Рейж“ и Георги Ватахов, „Металпласт“ АД, „Химгардсистем“ и Красимира Гюлеметова, Христо Ганчовски, Иван Ганчовски, Дончо Петров, Екотрансфактор, Стефан Чобанов, , ПК „Зора“, земеделски производители, общински съветници.

 

Приветствие за празника към жителите и гостите на село Антон отправи кметът инж. Стоян Гарчев. Той поздрави жителите на селото за Гергьовден и пожела на всички здраве, успехи и дълги години да се радват на чудесни празници. Поздравителни адреси антончани получиха от областния управител Росица Иванова, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, община Златица, от кмета на Асеновград, СБУ и др.

По време тържеството по традиция беше разиграна и празнична томбола с голямата награда – гергьовско агне. Отец Недко Бръмбаров освети празничния жертвен корбан и по обяд в двора на храма „Свети Пророк Илия“ започна раздаването му на уважилите тържествата хора. Вкусната гозба бе дело на работните ръце на Веска Николова, Любаша Илиева, Венета Иванова, Пенчо Георгиев, Веселин Ненов, Иван Панчев и Танчо Вълков. А късметлийката на Гергьовден се оказа Станислава Тетевенска, жител на селото, която спечели от томболата гергьовското агне. Хубавото време и кръшната музика направиха деня на гостите и жителите на селото прекрсен.

През седмицата, общинската администрация и колективът на читалище „Христо Ботев“ организираха поредица от прояви, посветени на Деня на община Антон. На 4 май в салона на културната институция бе представена комедията на Джоузеф Скримшоу „Стимулатор за чифтосване“. Актьорите от „Театър 199“ в столицата Йоана Буковска, Герасим Георгиев – Геро и Георги Спасов, забавляваха жителите на селото с интересни диалози и добра игра. На 5 май вечерта, пред препълнена зала, самодейните състави и школи на читалището показаха талант и майсторство в стилен спектакъл, посветен на Гергьовден и празника на общината. Кметът връчи цветя и заслужена награда на председателя на читалищното настоятелство Донка Николова и хореографа Събина Илиева. В събота – 7 май, бе надиграването на площада, в което се включиха танцьори от с. Църквище, с хореограф Власаки Власакиев, ПГМЕ – Пирдоп, с ръководител Събина Илиева, и всички формации на читалището – домакин на фолклорния празник.    

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31