МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

На 6 май – Денят на Свети Георги Победоносец, покровител на колектива на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед“, с. Мирково, в параклиса, издигнат върху руините на най-стария храм на светеца в региона, бе честван тържествено големият християнски и народен празник Гергьовден. Гости на колектива на дружеството бяха кметове на общини от Средногорието, ръководители на фирми – партньори на предприятието, общински съветници от Мирково и др. Гостите и колеги от компанията поднасяха поздравления за рожден ден на административния директор на „Елаците-Мед“ инж. София Торолова, а за Гергьовден и на именници, които присъстваха на тържеството.   

 

В едноименния храм, който от години се поддържа и обновява от колектива на компанията и работещите в цех „Средно и ситно трошене“ на предприятието, беше проведена тържествена литургия. Празничният водосвет беше отслужен от архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом хаджи Йордан Георгиев, съвместно с отец Николай Славчев от с. Мирково. Със светена вода бяха поръсени за здраве и благоденствие инж. Добри Цветков от Надзорния съвет на „Елаците-Мед“, ръководители на предприятието, работещи в дружеството, жители на село Мирково и региона.

След църковната служба беше осветен и традиционния гергьовденски курбан, приготвен от десет овце, под ръководството на главния готвач Тодор Бантов и екип на компанията. За доброто настроение на присъстващите  беше  подготвена богата празнична програма.  Водещият Иво Йорданов предостави музикалния педагог Невелина Сараджова, която изпълни няколко песни, с които създаде приятно настроение сред участващите в празника. Три танцови композиции изпълни мажоретният състав към читалище „Христо Ботев” от с. Мирково, с ръководител Ецо Ецов.

С богата програма от народни хора се представи пред домакините и техните гости на Гергьовден Танцов ансамбъл „Балканска младост” към читалище „Тодор Пеев” от град Етрополе, с хореограф Калинка Пушкарова. Празничната програма продължи с изпълнения на Иво Йорданов, много  настроение и народни хора, въпреки лекия дъжд, който не попречи на работещите в „Елаците-Мед“ да се веселят и радват на добро настроение в Деня на Св. Георги. За жителите на съседните селища предприятието беше осигурило специален превоз. За гостите на тържеството, за колектива на компанията и хората от Средногорието беше осигурен вкусен обяд за здравето на всички.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031