МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 

При разразилата се буря през миналата седмица – 25 август, в село Мирково имаше инцидент. Мълния удари една от секвоите, намиращи се в южната част на парковото пространство в детската градина. Там се намират две, вече доста израстнали дървета, върхът на едното от които преди време е бил отрязан от злосторници. Върху поразената секвоя за втори път пада мълния, като първият път е бил преди няколко години. Тогава това се е случило точно когато децата са ставали от следобеден сън и всичко се е видяло като на филм.

 Миналият вторник електрическият заряд, падащ от небето, също удари след обяд, а усещанато от гръмотевицата беше като че ли се разцепва небето. Освен пострадалото дърво има и поражения и на съседната къща, в която живее семейството на Венцислав Мутафов. Както разказа неговата съпруга Николинка, веднага след удара, в стаята нещо припукало и присвяткало. Оказало се, че в къщата са изгорели телевизорът и рутерът на компютъра, въпреки че във всяка стая имало противотокова защитна система, която явно не е издържала на високото напрежение. Стопаните очакват да им бъдат подменена повредената сателитна чиния.

  Ръководството на детската градина веднага започна да отстранява клоните на дърветата, намиращи се непоследствено пред входа на сградата. Акцията по подрязването беше осъществена със съдействието на общината и на работници от „Елаците-Мед” АД.

 Същия ден, причинен от мълния, е възникнал пожар в гр. Пирдоп. Засегнати са били три сгради в съседни дворни места – плевни, селскостопанска постройка и лятна кухня. На мястото са били изпратени автопатрул и дежурната оперативна група, които са извършили оглед. Огънят е бил потушен от екип огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Пирдоп. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство и е била уведомена Районната прокуратура.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930