МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

 

На 21 януари – Денят на родилната помощ, в ритуалната зала на читалище „Христо Ботев“, Община Антон и културната институция поканиха на гости майки, баби и близки на родените през миналата година деветнадесет бебета, които имат връзка със селото. През 2017 година са се появили на бял свят девет момчета и десет малки принцеси, каза секретарят на общината Цветелина Костова, като подчерта, че за първи път през последните години малките юначета са отстъпили първото място от дамите.

Сред присъстващите имаше и няколко татковци, а всички очакваха с нетърпение да пристигне д-р Иван Болчев, за да започне тържеството. Той не закъсня и когато всичко бе готово, на празника изненадващо пристигна… една антонска баба (Марина Стефанова), която припомни за честването на Бабинден в миналото, за уважението, което са оказвали майките и техните близки на жената, бабувала на техните деца.

Със стихове и драматизации по весели песни за д-р Мечо и неговите пациенти от гората, малчугани от детската градина в селото създадоха отлично настроение на празнуващите. 

 

Антонската баба покани майката на малката Калина Стилянова, родена на 5 май 2017 г. – Ангелина Димитрова, да изпълни традиционния ритуал и полее с изворна вода на д-р Иван Болчев, за да си измие ръцете. Лекарят, който се грижи за медицинското обслужване на жителите на с. Антон, благодари за изразеното към него уважение и признание и пожела на най-малките жители на общината и техните родители и близки, здраве и радости през годината. Кметът на общината инж. Стоян Гарчев също поздрави присъстващите на честването с Деня на родилната помощ, като изрази задоволството си, че има толкова новородени деца в селото. Инж. Гарчев пожела те да растат бързо и да радват своите близки. За всички тях общинското ръководство бе приготвило атрактивни подаръци, поздравителни адреси до родителите, с пожелания техните малки наследници да бъдат като пътеводна звезда и да озаряват живота им. 

Подарък имаше и за д-р Иван Болчев от общината, а дами, членове на пенсионерския клуб, за които той се грижи да бъдат здрави, също го дариха с благодарност за отзивчивостта. Признателност бе изразена и към медицинските специалисти и помощници, с които д-р Болчев обслужва пациентите си. Пенка Маджарова поднесе на лекаря скромен подарък, а той отвърна с пожеланието възрастните да са здрави и по-малко да го посещават.

И когато официалната част щеше вече да свърши, пак без покана, на честването се появи и една майка – на име Млада, с десетмесечен син Антон, който всеки път напомня за себе си, когато тя е на… повече от 5 метра от него. Майката Млада отправи няколко въпроса към д-р Болчев – от какво най-много имат нужда децата, трябва ли да се посещава психолог, за следродилната депресия и за опазване здравето на бебетата. Специалистът отговори, че те имат нужда най-много от обич и майчина любов, а за да бъдат здрави, трябва да се хранят балансирано, да приемат витамини и при нужда – да се доверяват на лекарите, както майките, така и децата им. 

Организаторите на честването на Деня на родилната помощ бяха подготвили богата трапеза за майките и техните близки. И за да е още-по-пълна тя, помогнаха и някои от тях, донесли питки и лакомства, за да се почерпят всички заедно на коктейла.   

 

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031