МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

През миналата седмица Община Чавдар подписа два договора, които ще бъдат „“реализирани в следващите месеци с финансовата подкрепа на Министерството на труда и социалната политика и Националния доверителен фонд.

За модернизацията на съществуващата материална база в Домашния социален патронаж от Фонд „Социална закрила на Министерството на труда и социалната политика ще бъдат предоставени на общината 30 000 лв. Благодарение на тях ще бъде подменено оборудването за приготвяне на храна с нови енергоефективни кухненски електроуреди, мивки, рафтове, работни маси, което значително ще подобри работата на екипа на патронажа и несъмнено ще подобри качеството на храната, предоставяне на ползващите услугите на социалното заведение. Ще се намалят и разходите за електроенергия, а условията за работа на персонала ще отговарят на съвременните изисквания и норми.   

 

Модернизацията на материалната база за предоставяне на услугата в Община Чавдар ще доведе оптимизирането на социалното подмомагане чрез по-добро качество на услугите при намалени разходи за предоставянето им, съобщи за в. Регион“ Григор Даулов от ОбА. Проектът е част от плана за развитие на общината за периода 2014 – 2020 г. По Стратегическа цел 1 – „Изграждане на качествена жизнена среда, осигуряваща благоприятни условия за живот, висока трудова заетост и производителност на труда“, Приоритет 1 - „Укрепване на човешкия капитал“.

Вторият проект е за въвеждане на енергоефективни мерки на сградата на пощата в село Чавдар и е на стойност 65 661.37 лв., предоставяни от Националния доверителен екофонд по инвестиционната програма за климата. Стойността е формирана след избор на изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки. След енергийно обследване на сградата е изготвен технически проект, съгласно който ще бъде подменена дограмата с ПВЦ и стъклопакет на зданието, ще бъдат топлоизолирани външните стени, както и на покрива и пода на помещенията. Очакванията са след приключване на строителните дейности, да се постигне икономия до 92 мегаватчаса годишно, намаляване на разходите за топлоенергия и редуциране на емисиите парникови газове с 63 тона годишно.

Сградата на пощата в село Чавдар е построена през 1999 г. и е единствената общинска сграда, на която не са изпълнени мерки за енергийна ефективност.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031