МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 30 януари в Община Златица се проведе начална пресконференция, а малко по-късно и церемонията по първа копка за начало на проект „Изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на Община Златица, за общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“. Автор на проекта е Радослав Младенов, а реализацията му е първа за Софийска област, заявиха от неговия екип, като посочиха, че такива се предвиждат и за общините Ботевград и Костинброд, но те не са още готови да започнат със строителните дейности. В пресконференцията, а впоследствие и на церемонията в местността „Бакаджик“, край гр. Златица, участваха народният представител Лало Кирилов, кметовете на общините Антон – Андрей Симов, на Пирдоп – Ангел Геров, Мирково – Цветанка Йотина и Чавдар – Григор Даулов, неговият предшественик Пенчо Геров, бившият кмет на Община Златица инж. Магдалена Иванова, председателите на общинските съвети в Пирдоп – Васил Кафеджиев, в Челопеч – Димитър Въжаров и в Чавдар – Мария Томева, ръководители на компании от региона, повече от 100 представители на институции, проектанти, изпълнители, граждани. Прочети още...
   |   

На 1-ви октомври членовете на пенсионерските клубове „Дълголетие” в село Антон и „Златна есен” в село Чавдар, отбелязаха своя празник.

В Община Антон хората от третата възраст празнуваха в заслона край параклиса „Св. Георги Победоносец”, а красивият есенен ден беше подходящ за този излет сред природата. Събитието беше уважено и от кмета на общината инж. Стоян Гарчев.

Ръководството и членовете на клуб „Дълголетие” отправят своята благодарност към своите приятели – инж. Николай Маджаров – председател на Общински съвет, който дарил агне за светения курбан. Благопожелания антончани отправят и към общинския съветник от БСП Андрей Симов, предоставил на организаторите необходимите продукти, както и напитки за наздравици за празника. Благодарност пенсионерите отправиха и към Любаша Петрова, която с присъщото й кулинарно майсторство приготви вкусната гозба, осветена от отец хаджи Недко Бръмбаров.

 

В село Чавдар ръководството и членовете на Пенсионерски клуб „Златна есен” почетоха своя празник на обширната тераса на едно от местните заведения. В тържеството взеха участие кметът на общината Пенчо Геров и председателят на Общински съвет Александра Мутафчийска.

В празничната програма, подготвена от ръководството на клуба, се включиха три дами, с артистични наклонности, които развеселиха пенсионерите. Специална изненада за тях по повод Деня на възрастните хора, беше подготвена от дамите от клуба за народни хора „Чавдар” към читалище „Надежда”, с хореограф Камелия Иванова. Идеята за танцовата и музикална програма беше на Ганка Додекова, грижеща се и за здравето на голяма част от членовете на клуб „Златна есен“. С литературно-музикална програма се представиха и деца от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”.

Денят завърши с множество наздравици, песни и танци, както за пенсионерите в село Антон, така и за техните приятели от село Чавдар.

 

 

 

Февруари 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829