МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Откриха барелеф на Нено Караджов

 

На 24 май пред южния вход на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар бе открит барелеф на общественика Нено Караджов. На събитието присъстваха народните представители от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов и Красимир Янков, кметът Пенчо Геров, близки на дългогодишния директор на учебното заведение, жители и гости на общината.

Тържеството започна с прочувствено слово за живота и делото на учителя Нено Караджов от директора на училището Мария Георгиева. Тя разказа за едни от най-важните моменти от житейския и творчески път на своя учител, оставил трайна диря в историята на местното училището и селото.

 

След г-жа Георгиева, Еленка Томева, ученичка, колега и съсед на Нено Караджов сподели спомени и впечатления за Нено Караджов. Тя говори за неговите заслуги докато той е бил учител и директор в чавдарското училище.

Честта да открият барелефаа на Нено Караджов, който ще пази неговия втори роден дом, имаха съпругата му Ненка Караджова и кметът г-н Геров. Пред чавдарчани и гостите на село Чавдар той разказа за идеята да се припомни за Почетния гражданин на общината чрез откриване на негова паметна плоча и барелеф. Със сълзи на очи Ненка Караджова благодари от името на своето семейство и децата си за проявеното уважение към личността и паметта на Нено Караджов, отдал живота си за развитието на образованието и културата в село Чавдар.

Идеята за реализирането на барелефа на именития чавдарчанин, стана по решение на членовете на ОбС по предложение от общинския съветник Димитър Пенелов. Кметът г-н Геров и ОбА успяха да я реализират само за няколко месеца.

Нено Караджов е третият Почетен гражданин на Община Чавдар, удостоен през 2008 година с високото отличие посмъртно по повод 80-годишнината от неговото рождение. Той е дългогодишен общественик, учител и директор на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”. В продължение на 21 години Нено Караджов е бил и председател на настоятелството на читалище „Надежда”, както и член на самодейните колективи към културната институция.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031