МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Ръководството на Община Челопеч, съвместно с Управителния съвет на Туристическо дружество „Мургана” организираха на 14 юли голям празник на едноименната хижа в Блакана. По решение на членовете на дружеството, празникът на празникът на планинския дом се провежда втората седмица от месец юли, защото на 17 същия месец 1972 г. тя е била открита за посетители.

Хижата е известна сред любителите на пешеходния туризъм като Перлата на Стара планина и по своята красота, функционалност и поддръжка наистина заслужава такова определение. По традиция на този ден за планинари и любители на природата се организира туристически поход с водач по маршрут от селото до поляната на която се извисява х. „Мургана“, а за останалите общината беше осигурила превоз. Тази година в похода се включиха седем ентусиасти, които бяха поздравени от кмета инж. Алекси Кесяков за издръжливостта и желанието да покорят Балкана в трудния преход до мястото на тържеството.  

 

Кметът на Община Челопеч приветства гостите на празника, след което символично освети приготвения от Тодор Бантов корбан. От името на туристическото дружество планинарите бяха поздравени от адвокат Николай Занков. За доброто настроение на присъстващите служителите на общинска администрация бяха подготвили забавни игри с награди за победителите, които включваха викторина с въпроси и атрактивни състезания за деца и техните родители.

С богата песенна програма се представи мъжката фолклорна група „Перун” от град Разлог, която даде тон за доброто насторение и веселба. Озвучаването и музикалното оформление през останалото време беше поверено на диджей Добрин. За всички гости на празника беше осигурена по паничка от традиционната вкусна гозба и обяд. Всички се повеселиха заедно, както е подобава на такъв празник.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031