МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

Членовете на пенсионерското дружество в с. Челопеч на 8 септември бяха домакини на превърналата се в традиция през последните години среща на хората от третата възраст „Златна есен“. В парк „Корминеш“ в едноименната местност да се отморят в хубавото време и да се повеселят сред красивата природа на поканата на челопечани се отзоваха техни приятели от клубовете в гр. Пирдоп, гр. Златица, гр. Копривщица, с. Петрич, с. Буново, с. Долно Камарци и др. За първи път в инициативата „Златна есен“ се включиха и 40 представители на Крумовград.

Благодарение на изпълнителния директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков и на инж. Ирена Цакова – оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, гостите от Югозападна България пристигнаха в с. Челопеч още на 7 септември. Заедно със своите домакини от с. Челопеч, с които поддържат контакти от 2013 година, те проведоха задушевна вечер на приятелството на хижа „Мургана“. Празничната трапеза за шестата среща между двата клуба бяха приготвили домакините. На следващия ден бяха пак заедно и в парк „Корминеш“.

 

Програмата на „Златна есен 2018“ бе открита от известния поет-хуморист от с. Челопеч Никола Берберов. Той поздрави възрастните хора със закачливо стихотворение, посветено на проявата, пожелавайки на участващите в нея: „Лягайте си вечер рано, ставайте с петлите / нищо, че е скъп животът, стискайте зъбите. / Ако искате и боси ходете през лука, / искам всички догодина пак да бъдем тука…“.

Водеща на срещата бе музикалният педагог и ръководител на вокалните групи в с. Челопеч „Средногорски звън“ Невелина Сараджова, увековечена и в стихотворението на г-н Берберов. Заедно със своите възпитаници тя изпълни харесвани от присъстващите популярни български песни и даде начало на народните хора, на които се наловиха мнозина от участващите във веселието. Невелина Сараджова проведе и закачлива викторина, на която хората от третата възраст бързо даваха верен отговор на въпросите.

Очакван от всички, пред почитателите си от Средногорието и страната, събрали се в парк „Корминеш“ изнесе много популярният сред хората от третата възраст изпълнител Веселин Маринов. Той бе гост на „Златна есен 2018“ по покана на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който също бе на срещата.

„Златна есен 2018“ в парк „Корминеш“ продължи с много настроение и народни хора до късния след обед. А доказателството, че на поканите за такива специални емоционални срещи не се отказва, бяха 92-годишният Павел Вълков и 94-годишната Милка Димитрова от с. Челопеч.   

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930