МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

На официалната церемония за награждаване на победителите в Единадесетия Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”, провела се на 6 юли на сцена „Арена” в курортния комплекс „Свети Влас”, Танцов състав „Българче” към Народно читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч, с художествен ръководител хореографът Станислав Стойков, беше удостоен с Голямата награда на фестивала „Златен Орфей”, златен медал и диплом за абсолютен европейски шампион по фолклор за 2019 година! Наградата беше връчена на председателя на настоятелството Радка Костова и Станислав Стойков.

 

Два златни медала за втора и трета възрастова група ще допълнят отличията на фолклористите от Танцов състав „Българче” в село Челопеч. Най-високото отличие на фестивала „Златен Орфей” увеличава тяхната колекция от отличия.

„И сякаш огън пред краката им гори, и сякаш слънцето с ръка ще уловят, защото те танцуват и пламтят в пламъка на българските народни танци. Ето защо на танцьорите от село Челопеч най-заслужено им присъждат най-високите отличия! Благодарим на г-н Станислав Стойков за ентусиазма и неуморния труд, благодарим на инж. Алекси Кесяков за моралната и материална подкрепа, благодарим на оркестъра към читалището” – заявяват членовете на настоятелството и служителите на Народно читалище „Труд и постоянство”.

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930