МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

На официалната церемония за награждаване на победителите в Единадесетия Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”, провела се на 6 юли на сцена „Арена” в курортния комплекс „Свети Влас”, Танцов състав „Българче” към Народно читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч, с художествен ръководител хореографът Станислав Стойков, беше удостоен с Голямата награда на фестивала „Златен Орфей”, златен медал и диплом за абсолютен европейски шампион по фолклор за 2019 година! Наградата беше връчена на председателя на настоятелството Радка Костова и Станислав Стойков.

 

Два златни медала за втора и трета възрастова група ще допълнят отличията на фолклористите от Танцов състав „Българче” в село Челопеч. Най-високото отличие на фестивала „Златен Орфей” увеличава тяхната колекция от отличия.

„И сякаш огън пред краката им гори, и сякаш слънцето с ръка ще уловят, защото те танцуват и пламтят в пламъка на българските народни танци. Ето защо на танцьорите от село Челопеч най-заслужено им присъждат най-високите отличия! Благодарим на г-н Станислав Стойков за ентусиазма и неуморния труд, благодарим на инж. Алекси Кесяков за моралната и материална подкрепа, благодарим на оркестъра към читалището” – заявяват членовете на настоятелството и служителите на Народно читалище „Труд и постоянство”.

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031