МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

В деня на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ – 14 септември, членове на Младежка инициативна организация в с. Челопеч обединиха силите си за почистване от прах и наслагванията от времето на беседките в селото в пространствата над основното училище, в детската градина, при сградата на поликлиниката, при църквата, при чешмата „Драганчовец“ и др.

С помощта на машини и различни инструменти, разделени на групи, младите жители на селото се постараха да възстановят защитното покритие на дървените части на тези кътове за отдих и те да станат привлекателни за почивка на деца, ученици и възрастни.

 

По същото време към петдесет жители на селото – служители от общинската администрация, членовете на пенсионерския клуб и на дружеството на хората с увреждания, на офицерите от запаса и резерва, както и деца, се трудиха да се почистят от отпадъци зоните около гробищния парк и на други места из Челопеч. Работата е извършена при много добра организация, съобщиха челопечани. От общината са осигурили за всички, отзовали се на призива за участие в акцията, лични предпазни средства и полиетиленови чували за събиране на отпадъците. Събраните боклуци са превозени до определените места с транспорт на местната власт. Отделни жители на селото се погрижиха да подобрят районите пред своите домове.    

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031