МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

В деня на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ – 14 септември, членове на Младежка инициативна организация в с. Челопеч обединиха силите си за почистване от прах и наслагванията от времето на беседките в селото в пространствата над основното училище, в детската градина, при сградата на поликлиниката, при църквата, при чешмата „Драганчовец“ и др.

С помощта на машини и различни инструменти, разделени на групи, младите жители на селото се постараха да възстановят защитното покритие на дървените части на тези кътове за отдих и те да станат привлекателни за почивка на деца, ученици и възрастни.

 

По същото време към петдесет жители на селото – служители от общинската администрация, членовете на пенсионерския клуб и на дружеството на хората с увреждания, на офицерите от запаса и резерва, както и деца, се трудиха да се почистят от отпадъци зоните около гробищния парк и на други места из Челопеч. Работата е извършена при много добра организация, съобщиха челопечани. От общината са осигурили за всички, отзовали се на призива за участие в акцията, лични предпазни средства и полиетиленови чували за събиране на отпадъците. Събраните боклуци са превозени до определените места с транспорт на местната власт. Отделни жители на селото се погрижиха да подобрят районите пред своите домове.    

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930