МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

В два от дните на културните прояви, посветени на празника на Община Челопеч – Пресвета Неделя – 1 и 2 юни, в парк „Корминеш“ се проведе вторият конкурс за млади изпълнители „Моята песен за България“. Той премина под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков и даде възможност да се изявят на естрадата повече от 100 изпълнители, индивидуално или с вокални групи и състави.

Затова на журито – Етиен Леви, Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки, бе изключително трудно да определят най-добрите и излъчат победителя и носителя на специалната награда за „Моята песен за България“. На откриването гост на организаторите и публиката от с. Челопеч и Средногорието бе и познатата на мнозина естрадна звезда Невена Цонева.

 

Във втората фестивална вечер, посветена на гала-концерта на лауреатите на втория национален конкурс, заедно с домакините пя известната Джина Иванова, а концерт изнесе популярното трио „Трик“.

Първи на финалния спектакъл се изявиха възпитаниците на музикалния педагог Невелина Сараджова от група „Средногорски звън“ – Челопеч, които заредиха почитателите си с родолюбие и патриотизъм с песните си за хан Аспарух и България. Водещите – Аня Кесякова и Александра Бачева обявиха лауреатите в отделните категории. В първата – за индивидуални изпълнители до девет годишна възраст, наградата на журито заслужи Палома Иванова от София, с песента „Хубава си, моя горо“. При по-големите – до 12 години, специалната пластика бе връчена на Ивайла Терзиева от Пловдив, за прекрасното й изпълнение на „България, децата ни върни“. В групата от 13 до 15 години, журито определи като най-добра Александра Механджийска, Благоевград, представила се с песента „На орлите приличам“. В последната категория – изпълнители от 16 до 18 години, победител е Николета Сачкова, Велинград, завладяла журито и публиката с „Майка ми“.  

В конкурсната програма за вокални групи до 12 години паричната премия и пластика бяха отредени за два състава – Вокална група „Зорница“ от София, за песента „В България да си останем“, а при групите на възраст до 18 години – на Вокална група „Велинградски звънчета“ за изпълнението им „Яворова пролет“. Наградата на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков и на фестивала „Моята песен за България“, спечелиха децата на Карлово „Карловойсис“ с „Песен за Левски“ и вокално трио „Вива“ - София, затова паричната премия бе увеличена и всеки от двата състава взе, освен специалната пластика и по 900 лв. Отличие за музикален педагог получи Йорданка Казалиева от Велинград. Награди на изпълнителите бяха връчени по време на фестивала и от медийните партньори на организаторите – издателствата „Анубис“ и „Булвест“. Приветствия към участниците и публиката поднесоха журналистът от в. „24 часа“ Пенчо Ковачев и Теодора Апостолова – председател на Сдружение „Образование и културно наследство“. На естрадата, облечени в тениски в бяло, зелено и червено, се появиха момичетата от Вокална „Група „Средногорски звън“ – Челопеч, децата от Национално училище – София и вокално студио „Пламъче“, които заедно изпълниха песента на Хайгашот Агасян, Борислав Мирчев и Светослав Лобошки „Наше родно училище“. 

От района във Втория фестивал „Моята песен за България“ се изявиха и възпитаниците на маестро Марияна Върбанова от СУ „Саво Савов“ - Пирдоп. Вокална група „Фантазия“ спечели третото място в групата от 13 до 18 години.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031