МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

В два от дните на културните прояви, посветени на празника на Община Челопеч – Пресвета Неделя – 1 и 2 юни, в парк „Корминеш“ се проведе вторият конкурс за млади изпълнители „Моята песен за България“. Той премина под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков и даде възможност да се изявят на естрадата повече от 100 изпълнители, индивидуално или с вокални групи и състави.

Затова на журито – Етиен Леви, Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки, бе изключително трудно да определят най-добрите и излъчат победителя и носителя на специалната награда за „Моята песен за България“. На откриването гост на организаторите и публиката от с. Челопеч и Средногорието бе и познатата на мнозина естрадна звезда Невена Цонева.

 

Във втората фестивална вечер, посветена на гала-концерта на лауреатите на втория национален конкурс, заедно с домакините пя известната Джина Иванова, а концерт изнесе популярното трио „Трик“.

Първи на финалния спектакъл се изявиха възпитаниците на музикалния педагог Невелина Сараджова от група „Средногорски звън“ – Челопеч, които заредиха почитателите си с родолюбие и патриотизъм с песните си за хан Аспарух и България. Водещите – Аня Кесякова и Александра Бачева обявиха лауреатите в отделните категории. В първата – за индивидуални изпълнители до девет годишна възраст, наградата на журито заслужи Палома Иванова от София, с песента „Хубава си, моя горо“. При по-големите – до 12 години, специалната пластика бе връчена на Ивайла Терзиева от Пловдив, за прекрасното й изпълнение на „България, децата ни върни“. В групата от 13 до 15 години, журито определи като най-добра Александра Механджийска, Благоевград, представила се с песента „На орлите приличам“. В последната категория – изпълнители от 16 до 18 години, победител е Николета Сачкова, Велинград, завладяла журито и публиката с „Майка ми“.  

В конкурсната програма за вокални групи до 12 години паричната премия и пластика бяха отредени за два състава – Вокална група „Зорница“ от София, за песента „В България да си останем“, а при групите на възраст до 18 години – на Вокална група „Велинградски звънчета“ за изпълнението им „Яворова пролет“. Наградата на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков и на фестивала „Моята песен за България“, спечелиха децата на Карлово „Карловойсис“ с „Песен за Левски“ и вокално трио „Вива“ - София, затова паричната премия бе увеличена и всеки от двата състава взе, освен специалната пластика и по 900 лв. Отличие за музикален педагог получи Йорданка Казалиева от Велинград. Награди на изпълнителите бяха връчени по време на фестивала и от медийните партньори на организаторите – издателствата „Анубис“ и „Булвест“. Приветствия към участниците и публиката поднесоха журналистът от в. „24 часа“ Пенчо Ковачев и Теодора Апостолова – председател на Сдружение „Образование и културно наследство“. На естрадата, облечени в тениски в бяло, зелено и червено, се появиха момичетата от Вокална „Група „Средногорски звън“ – Челопеч, децата от Национално училище – София и вокално студио „Пламъче“, които заедно изпълниха песента на Хайгашот Агасян, Борислав Мирчев и Светослав Лобошки „Наше родно училище“. 

От района във Втория фестивал „Моята песен за България“ се изявиха и възпитаниците на маестро Марияна Върбанова от СУ „Саво Савов“ - Пирдоп. Вокална група „Фантазия“ спечели третото място в групата от 13 до 18 години.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031