МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Поредица от културни прояви посвети Община Челопеч на своя традиционен празник Пресвета Неделя. От 28 май до 3 юни множество челопечани и жители на региона имаха възможност да се насладят на концерта на самодейните състави при читалище „Труд и постоянство“ „Среща на талантите на Челопеч“, на рок-вечерта с Бандата на Пецата (30 май), както и на детския празник „Карибски пирати“ и концерта на Дует „Ритон“ (на 31 май).

За първи път – на 29 май в парк „Корминеш“ се проведе надиграването на танцови състави, което премина под надслова „Да тропнем хорце на зелената морава“, със специалното участие на уникалния и млад народен певец Христо Косашки.

 

Пред публиката своето майсторство показаха клуб „Шарено хоро“ – Пирдоп, с хореограф Евгения Ралчева, Клуб „Мирковско хоро“ и Клуб за народни танци при читалище „Надежда“ в с. Чавдар, водени от Камелия Иванова, Танцова формация „Изгрев“ при читалище „Христо Смирненски“ – Златица, с хореограф Станислав Меченов и домакините – Клуб за народни хора при комплекс „Хармония“ – Челопеч, с ръководител Валентин Иванов. Журито – Диляна Маринова, общински съветник в Челопеч, Валентин Иванов, преподавател по български танци в СУ „Народни будители“ – София, Радка Костова – председател на настоятелството на читалище „Труд и постоянство“ – Челопеч, Събина Делова, хореограф на танцови формации и Христо Косашки, оценяваше изпълненията.

За време от десет минути, всеки състав трябваше да се представи с до два народни танца, по свой избор, а първи започнаха надиграването представителите на гр. Пирдоп. Организаторите бяха подготвили и изненада за фолклористите, като проведоха състезание по разпознаване на мелодии на народни хора и представяне на част от тях на естрадата, с която участниците в надиграването се справиха на завидно ниво.

Първата награда в състезанието получи Клуб „Мирковско хоро“, на второ място журито определи танцьорите от гр. Златица, а на трето се наредиха представителите на с. Чавдар. Отличията връчи кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.   

  

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031