МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Поредица от културни прояви посвети Община Челопеч на своя традиционен празник Пресвета Неделя. От 28 май до 3 юни множество челопечани и жители на региона имаха възможност да се насладят на концерта на самодейните състави при читалище „Труд и постоянство“ „Среща на талантите на Челопеч“, на рок-вечерта с Бандата на Пецата (30 май), както и на детския празник „Карибски пирати“ и концерта на Дует „Ритон“ (на 31 май).

За първи път – на 29 май в парк „Корминеш“ се проведе надиграването на танцови състави, което премина под надслова „Да тропнем хорце на зелената морава“, със специалното участие на уникалния и млад народен певец Христо Косашки.

 

Пред публиката своето майсторство показаха клуб „Шарено хоро“ – Пирдоп, с хореограф Евгения Ралчева, Клуб „Мирковско хоро“ и Клуб за народни танци при читалище „Надежда“ в с. Чавдар, водени от Камелия Иванова, Танцова формация „Изгрев“ при читалище „Христо Смирненски“ – Златица, с хореограф Станислав Меченов и домакините – Клуб за народни хора при комплекс „Хармония“ – Челопеч, с ръководител Валентин Иванов. Журито – Диляна Маринова, общински съветник в Челопеч, Валентин Иванов, преподавател по български танци в СУ „Народни будители“ – София, Радка Костова – председател на настоятелството на читалище „Труд и постоянство“ – Челопеч, Събина Делова, хореограф на танцови формации и Христо Косашки, оценяваше изпълненията.

За време от десет минути, всеки състав трябваше да се представи с до два народни танца, по свой избор, а първи започнаха надиграването представителите на гр. Пирдоп. Организаторите бяха подготвили и изненада за фолклористите, като проведоха състезание по разпознаване на мелодии на народни хора и представяне на част от тях на естрадата, с която участниците в надиграването се справиха на завидно ниво.

Първата награда в състезанието получи Клуб „Мирковско хоро“, на второ място журито определи танцьорите от гр. Златица, а на трето се наредиха представителите на с. Чавдар. Отличията връчи кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.   

  

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031