МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

Поредица от културни прояви посвети Община Челопеч на своя традиционен празник Пресвета Неделя. От 28 май до 3 юни множество челопечани и жители на региона имаха възможност да се насладят на концерта на самодейните състави при читалище „Труд и постоянство“ „Среща на талантите на Челопеч“, на рок-вечерта с Бандата на Пецата (30 май), както и на детския празник „Карибски пирати“ и концерта на Дует „Ритон“ (на 31 май).

За първи път – на 29 май в парк „Корминеш“ се проведе надиграването на танцови състави, което премина под надслова „Да тропнем хорце на зелената морава“, със специалното участие на уникалния и млад народен певец Христо Косашки.

 

Пред публиката своето майсторство показаха клуб „Шарено хоро“ – Пирдоп, с хореограф Евгения Ралчева, Клуб „Мирковско хоро“ и Клуб за народни танци при читалище „Надежда“ в с. Чавдар, водени от Камелия Иванова, Танцова формация „Изгрев“ при читалище „Христо Смирненски“ – Златица, с хореограф Станислав Меченов и домакините – Клуб за народни хора при комплекс „Хармония“ – Челопеч, с ръководител Валентин Иванов. Журито – Диляна Маринова, общински съветник в Челопеч, Валентин Иванов, преподавател по български танци в СУ „Народни будители“ – София, Радка Костова – председател на настоятелството на читалище „Труд и постоянство“ – Челопеч, Събина Делова, хореограф на танцови формации и Христо Косашки, оценяваше изпълненията.

За време от десет минути, всеки състав трябваше да се представи с до два народни танца, по свой избор, а първи започнаха надиграването представителите на гр. Пирдоп. Организаторите бяха подготвили и изненада за фолклористите, като проведоха състезание по разпознаване на мелодии на народни хора и представяне на част от тях на естрадата, с която участниците в надиграването се справиха на завидно ниво.

Първата награда в състезанието получи Клуб „Мирковско хоро“, на второ място журито определи танцьорите от гр. Златица, а на трето се наредиха представителите на с. Чавдар. Отличията връчи кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.   

  

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930