МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

В конферентната зала на комплекс „20 Април“ в Копривщица на 16 ноември служителите от общинските администрации – Чавдар, Мирково, Пирдоп, Антон и домакините от възрожденския град, директори на учебни и културни институции взеха участие в обучителния модул „Протокол и етика“.  Форумът бе уважен от кметовете Пенчо Геров, Цветана Йотина, Ангел Геров и Генчо Герданов, заместник-кмета на Копривщица инж. Тони Малинов, секретарите на общини – Чавдар - Павлина Павлова, на Мирково – инж. Цвета Попова, Пирдоп – Николина Божкова и Николай Карагьозов. 

 

Обучението бе организирано по идея на кметовете на средногорските общини. Лектор бе Анатолий Пазийски - старши дипломатически служител, дирекция “Държавен протокол” в Министерството на външните работи, дипломат, икономист, преподавател по специалността „Държавен протокол“. Гостът на форума е автор на темите “Дипломатически и бизнес протокол, етикет и правила на поведение в обществото”. Той говори за церемониите при награждаване и подписване на договор, подреждане на знамената според Закона за националното знаме. Другите теми, които представи бяха за добрите маниери, вежливостта и правилата за общуване между хората.

Специалистът по държавен протокол подчерта, че добрите маниери и правилно избраното облекло, са първите впечатления за човек, когато влиза в делови срещи и те са от особено значение при провеждането на официални разговори. Анатолии Пазийски говори пред работещите в общинските администрации за еволюцията на добрите маниери, както и за  правилата на общуването, запознанството и представянето, като илюстрира казаното с исторически факти.  Комуникацията между лектора и обучаващите се продължи и в неформална обстановка след деловата част на проведеното обучение по етика и протокол в общуването с гражданите.

 

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31