МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

В конферентната зала на комплекс „20 Април“ в Копривщица на 16 ноември служителите от общинските администрации – Чавдар, Мирково, Пирдоп, Антон и домакините от възрожденския град, директори на учебни и културни институции взеха участие в обучителния модул „Протокол и етика“.  Форумът бе уважен от кметовете Пенчо Геров, Цветана Йотина, Ангел Геров и Генчо Герданов, заместник-кмета на Копривщица инж. Тони Малинов, секретарите на общини – Чавдар - Павлина Павлова, на Мирково – инж. Цвета Попова, Пирдоп – Николина Божкова и Николай Карагьозов. 

 

Обучението бе организирано по идея на кметовете на средногорските общини. Лектор бе Анатолий Пазийски - старши дипломатически служител, дирекция “Държавен протокол” в Министерството на външните работи, дипломат, икономист, преподавател по специалността „Държавен протокол“. Гостът на форума е автор на темите “Дипломатически и бизнес протокол, етикет и правила на поведение в обществото”. Той говори за церемониите при награждаване и подписване на договор, подреждане на знамената според Закона за националното знаме. Другите теми, които представи бяха за добрите маниери, вежливостта и правилата за общуване между хората.

Специалистът по държавен протокол подчерта, че добрите маниери и правилно избраното облекло, са първите впечатления за човек, когато влиза в делови срещи и те са от особено значение при провеждането на официални разговори. Анатолии Пазийски говори пред работещите в общинските администрации за еволюцията на добрите маниери, както и за  правилата на общуването, запознанството и представянето, като илюстрира казаното с исторически факти.  Комуникацията между лектора и обучаващите се продължи и в неформална обстановка след деловата част на проведеното обучение по етика и протокол в общуването с гражданите.

 

 

 

 

Февруари 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728