МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

Вълнуващо и трогателно бе тържественото утро, с което на 16 септември се сложи началото на новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“ – гр. Копривщица.  С химна на Република България започна тържеството в двора на учебното заведение, в изпълнение на духовия оркестър, под диригентството на Валентин Петков. Гости на празника на копривщенската гимназия бяха заместник-кметът на Община Копривщица инж. Тони Малинов, общинските съветници Любомир Цеков и Георги Доросиев, директорът на Дирекция на музеите Кунка Неделева, председателят на читалищното настоятелство Галитьон Кесяков, Пенка Иванова – директор на ДГ „Евлампия Векилова“, Марин Златарев -ръководител на Общинско предприятие „Копривщица“.

 

Под звуците на химна на учебното заведение бе посрещнато училищното знаме, носено от Антонио Азманов и асистирано от  Гергана Иванова и Иван Доганов. Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Бойка Дюлгярова заяви, че първият учебен ден е много специален за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Тя приветства първолаците с „Добре дошли!“, а на зрелостниците пожела успешно дипломиране и реализация в професиите, които са избрали. Своите колеги г-жа Дюлгярова призова неуморно да създават и пазят най-голямото богатство на училището – неговите възпитаници. Към родителите Бойка Дюлгярова се обърна като към помощници и най-важни партньори на педагозите. На тях пожела да подкрепят своите деца в нелекия им път: да им вдъхват увереност и да ги убеждават, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи и мажещи успели хора.

Директорът на учебното заведение развълнувана връчи от името на ръководството и педагогическия състав грамоти с благодарност и признателност за всеотдайния труд и любов за подобряване на материално-техническата база на училището на  хората, с които тя е работила през цялата лятна ваканция без почивни дни, за да предложи  уютна обстановка на възпитаниците му за новата учебна година. Признанието за посланици на благодетелността получиха Димитър Димов, Иван Рашков, Кирил Иванов, Петьо Стрелков и Сабахатин Емин.

Поздравителни адреси до колектива на училището поднесоха инж. Тони Малинов, Георги Доросиев – председател на постоянната комисия по образование и култура ОбС, Кунка Неделева, Галитьон Кесяков. След изпращане на училищното знаме,  учениците влязоха в класните си стаи за провеждане на първия учебен час.

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930