МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар. Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти. Прочети още...
   |   

Вълнуващо и трогателно бе тържественото утро, с което на 16 септември се сложи началото на новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“ – гр. Копривщица.  С химна на Република България започна тържеството в двора на учебното заведение, в изпълнение на духовия оркестър, под диригентството на Валентин Петков. Гости на празника на копривщенската гимназия бяха заместник-кметът на Община Копривщица инж. Тони Малинов, общинските съветници Любомир Цеков и Георги Доросиев, директорът на Дирекция на музеите Кунка Неделева, председателят на читалищното настоятелство Галитьон Кесяков, Пенка Иванова – директор на ДГ „Евлампия Векилова“, Марин Златарев -ръководител на Общинско предприятие „Копривщица“.

 

Под звуците на химна на учебното заведение бе посрещнато училищното знаме, носено от Антонио Азманов и асистирано от  Гергана Иванова и Иван Доганов. Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Бойка Дюлгярова заяви, че първият учебен ден е много специален за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Тя приветства първолаците с „Добре дошли!“, а на зрелостниците пожела успешно дипломиране и реализация в професиите, които са избрали. Своите колеги г-жа Дюлгярова призова неуморно да създават и пазят най-голямото богатство на училището – неговите възпитаници. Към родителите Бойка Дюлгярова се обърна като към помощници и най-важни партньори на педагозите. На тях пожела да подкрепят своите деца в нелекия им път: да им вдъхват увереност и да ги убеждават, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи и мажещи успели хора.

Директорът на учебното заведение развълнувана връчи от името на ръководството и педагогическия състав грамоти с благодарност и признателност за всеотдайния труд и любов за подобряване на материално-техническата база на училището на  хората, с които тя е работила през цялата лятна ваканция без почивни дни, за да предложи  уютна обстановка на възпитаниците му за новата учебна година. Признанието за посланици на благодетелността получиха Димитър Димов, Иван Рашков, Кирил Иванов, Петьо Стрелков и Сабахатин Емин.

Поздравителни адреси до колектива на училището поднесоха инж. Тони Малинов, Георги Доросиев – председател на постоянната комисия по образование и култура ОбС, Кунка Неделева, Галитьон Кесяков. След изпращане на училищното знаме,  учениците влязоха в класните си стаи за провеждане на първия учебен час.

 

 

 

Октомври 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031