МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

 

В края на месец април се поражда една благородна идея, предложена от Джесика Родригес-Николова. Младата майка се обръща към своите съграждани – копривщенци, да се присъединят към инициативата за освежаване на детския екопарк, който е в непосредствена близост до родния дом на Любен и Петко Каравелов.

Местното население  нарича тази част от възрожденския град Каравелов парк. „Като го пребоядисаме в свежи цветове, да го направим едно по-пъстро и красиво място за нас, нашите дечица, а и за гостите, които посещават града ни. Нека покажем, че можем да направим Копривщица едно още по-прекрасно място за всички нас!“, призовава Джесика копривщенци – майки татковци, баби, каки, батковци.

Идеята намира подкрепата на председателя на ОбС Борис Подгорски и на много млади жители на Копривщица. Събират се средства за закупуване на бои и лакове. Направени са първите дарения. Ентусиазираните млади хора  започват от Каравеловия пак и продължават на детската площадка на Кооперативния пазар, където боядисват пейките и детските уреди.

Първите ентусиасти са Джесика Николова, Стилияна Стоичкова,  Кристина Тороманова, Цветелина Галинова, Теодора Нейчева, Вероника Пачева, Нина Паничарова, Петя Стефанова, Милена Алексиева, Станислава Панчева, Христина Карагьозова, Мария Н. Доганова, бабите Димитрина Стоянова и Дария Маврудиева.

Инициативните копривщенци продължават своята работа и очакват да бъдат подкрепени и от други свои съграждани.

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031